Gelbėtojai baigė darbus rusų subombarduotoje vaikų ligoninėje Kyjive

  • Teksto dydis:

Gelbėtojai antradienį, praėjus dienai po Rusijos smūgio Ukrainos sostinės vaikų ligoninei, baigė darbus jos teritorijoje, o incidentas sulaukė tarptautinio pasmerkimo.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad pirmadienį Maskva paleido beveik 40 raketų į įvairius šalies miestus. Iš viso žuvo 42 žmonės, įskaitant keturis vaikus, ir daugiau kaip 200 buvo sužeisti.

Antradienį Kyjivas pareigūnai paskelbė gedulo dieną, o gelbėtojai baiginėjo atakos padarinių likvidavimo darbus didžiausios Ukrainos vaikų ligoninės „Ochmatdyt“ teritorijoje.

V. Zelenskis nurodė, kad pacientai iš „Ochmatdyt“ ligoninės buvo perkelti į kitas gydymo įstaigas.

„Toliau dirbame, kad padidintume mūsų miestų ir bendruomenių apsaugą nuo Rusijos teroro. Bus priimami sprendimai. Pasaulis turi tam reikalingų jėgų“, – pareiškė jis.

V. Zelenskis paragino sąjungininkus sustiprinti Ukrainos oro gynybos sistemas. Tikimasi, kad šiuos raginimus jis pakartos antradienį Vašingtone prasidedančiame NATO aukščiausiojo lygio susitikime.

Jis taip pat paprašė pirmadienį surengti Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį dėl šių Maskvos smūgių.

Antradienį JT pareiškė, kad yra didelė tikimybė, jog į vaikų ligoninę pataikė iš Rusijos paleista raketa.

JT žmogaus teisių stebėsenos misijos Ukrainoje vadovė Danielle Bell (Daniel Bel) teigė, kad reikia išsamesnio tyrimo. Tačiau žurnalistams Ženevoje ji pareiškė, kad viename iš vaizdo įrašų matyti, kaip raketa pataiko į ligoninę.

V. Zelenskis nurodė, kad į nukentėjusias nuo smūgių vietoves buvo išsiųsta apie 400 gelbėtojų. Be to, pirmadienį „Ochmatdyt“ teritorijoje susirinko šimtai savanorių, kurie padėjo valyti griuvėsius ir ieškoti išgyvenusiųjų.

Antradienį Kyjivo pareigūnai naujienų agentūrai AFP pranešė, kad per išpuolį žuvo du žmonės – gydytoja ir lankytojas.

Ukraina teigia, kad į „Ochmatdyt“ pataikė Rusijos sparnuotoji raketa „Ch-101“, tačiau Maskva tvirtina, jog tai buvo Kyjivo oro gynybos sistemos raketa.

Antradienį Kremlius pakartojo savo teiginius, esą taikosi tik į karinę infrastruktūrą, o kitus klausimus nukreipė Gynybos ministerijai.

Tačiau Rusijos išpuoliai Ukrainoje tęsėsi ir antradienio naktį: du žmonės buvo sužeisti pietinėje Chersono srityje, o dar trys – Zaporižios srityje.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeochmatditrusų atakavaikų ligoninė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių