Gubernatorius: per Rusijos smūgius Charkive žuvo 5 žmonės, 25 sužeisti

  • Teksto dydis:

Per Rusijos smūgius Ukrainos rytiniame Charkivo mieste, atnaujintais duomenimis, žuvo mažiausiai penki žmonės, o dar 25 buvo sužeisti, penktadienį pranešė regiono gubernatorius Olehas Synjehubovas.

„Žuvusiųjų skaičius padidėjo, iš po griuvėsių buvo ištrauktas dar vieno vyro kūnas. Iš viso per naktį per Rusijos teroristų išpuolį žuvo penki žmonės. Tęsiama paieškos ir gelbėjimo operacija. Įvykio vietoje dirba visos tarnybos“, – platformoje „Telegram“ rašė gubernatorius.

Anksčiau skelbta apie tris žuvusiuosius ir 16 sužeistųjų.

„Priešas vėl panaudojo dvigubo smūgio taktiką, kai medikai, gelbėtojai ir teisėsaugos pareigūnai jau dirbo įvykio vietoje, – ankstesniame įraše ryte teigė gubernatorius. – Visi smūgiai nukreipti tik į civilinę infrastruktūrą.“

Charkivo mieste Rusijos pajėgos atakavo daugiaaukštį gyvenamąjį namą, vienas žmogus žuvo, o dar 23 buvo sužeisti, pranešė O. Synjehubovas.

Dar vienas žmogus, siuvyklos apsaugos darbuotojas, taip pat žuvo per smūgį kitoje miesto vietoje, „Telegram“ pranešė visuomeninis transliuotojas „Suspilne“.

Anot transliuotojo, Rusijos raketos iš viso pataikė į tris miesto vietas – penkiaaukštį gyvenamąjį namą, siuvyklą ir vietinę parduotuvę.

Antras pagal dydį Ukrainos miestas Charkivas, esantis netoli sienos su Rusija, nuolat atakuojamas rusų raketomis.

Praėjusį savaitgalį per Rusijos smūgius Charkive esančiai statybinių prekių parduotuvei žuvo 19 žmonių.

Ketvirtadienį JAV pareigūnai paskelbė, kad prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) panaikino apribojimus Ukrainai naudoti Jungtinių Valstijų tiekiamus ginklus prieš taikinius Rusijos teritorijoje, tačiau tik siekiant apginti apšaudomą Charkivo regioną.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojecharkivasžuvo žmonėsRusijos ataka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių