H. Bidenas pripažino kaltę dėl kaltinimų mokesčių vengimu

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) sūnus Hunteris (Hanteris) ketvirtadienį pripažino savo kaltę mokesčių vengimo byloje, tačiau su prokurorais nesudarė susitarimo, kurio siekė.

54 metų vyras prisipažino dėl devynių kaltinimų, susijusių su tuo, kad per pastarąjį dešimtmetį nesumokėjo 1,4 mln. dolerių (apie 1,26 mln. eurų) mokesčių. Tuos pinigus, prokurorų teigimu, jis išleido prabangiam gyvenimui, prostitutėms ir narkotikams.

H. Bidenas pripažino kaltę tą dieną, kai turėjo prasidėti prisiekusiųjų atranka į teismą. Jis pasisiūlė prisipažinti kaltu, tikėdamasis, kad pavyks sudaryti susitarimą, kuris padėtų jam išvengti kalėjimo.

Tačiau susitarimas neįvyko ir prezidento sūnus prisipažinimą atliko viešame teismo posėdyje.

JAV apygardos teisėjas Markas Scarsi (Markas Skarsis) paskyrė nuosprendžio paskelbimą gruodžio 16 dieną. H. Bidenui gresia iki 17 metų kalėjimo ir daugiau nei 1 mln. dolerių (899,8 tūkst. eurų) bauda.

Buvo tikimasi, kad teisme bus iš naujo aptarinėjamos nešvarios H. Bideno gyvenimo detalės. Kaltinamasis ir jo šeima, įskaitant ir prezidentą, jau seniai pripažino, kad Hunteris buvo visiškai praradęs kontrolę.

„Nesukelsiu savo šeimai daugiau skausmo, privatumo pažeidimų ir nereikalingos gėdos“, – JAV žiniasklaida citavo H. Bideno pareiškimą.

„Prokurorai daugiausia dėmesio skyrė ne teisingumui, o tam, kad pažemintų mane dėl mano veiksmų priklausomybės laikotarpiu“, – tęsė kaltinamasis.

2024-aisiais H. Bidenas jau lankėsi teisme, nes Delavero valstijoje buvo teisiamas už tai, kad pirkdamas ginklą melavo apie narkotikų vartojimą.

Už šį nusikaltimą jam dar turi būti paskirta bausmė – gresia laisvės atėmimas iki 25 metų.

J. Bidenas turi įgaliojimus suteikti malonę savo sūnui, tačiau yra sakęs, kad to nedarys.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan-Pjer) ketvirtadienį žurnalistams sakė, kad prezidento pozicija nepasikeitė.

„Tai vis dar labai stiprus „ne“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip cia

Kaip cia portretas
Taip didziausias konservatoriu ir Ukrainieciu draugas paskendo kokaine ir korupcijoje Matyt cia vel kremliaus propoganda:)))

Spenius

Spenius portretas
Demencinis tėvas ir narkosa sūnus - tokie tie smirdantys demokratai

Tai kad

Tai kad  portretas
šitas pampersinio bidono sūnus dar ir narkomanas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių