Indijoje nuo nelegalaus alkoholio mirė mažiausiai 34 žmonės

  • Teksto dydis:

Indijos pietuose esančioje Tamil Nadu valstijoje mažiausiai 34 žmonės mirė, o dar daugiau kaip 100 buvo paguldyti į ligoninę dėl nelegaliai pagaminto alkoholio, ketvirtadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Valstijos vyriausiasis ministras M. K. Stalinas teigė, kad 34 žmonės mirė išgėrę alkoholinio gėrimo su metanoliu, pranešė naujienų agentūra „Press Trust of India“.

Incidentas įvyko valstijos Kalakuričio rajone, kur įvairiose ligoninėse gydoma daugiau kaip 100 žmonių, sakė vyriausiasis vietos pareigūnas M. S. Prasanthas. Jis pridūrė, kad kritinės būklės žmonių skaičius nuolat kinta, o tai rodytų, kad aukų skaičius gali didėti.

Į rajoną buvo išsiųsta greitosios pagalbos automobilių, gydytojų ir specialistų iš aplinkinių vietovių.

Vyriausybės pareigūnai anksčiau sakė, kad trečiadienį į ligonines buvo paguldyti keli žmonės, kurie vėmė ir kentė skrandžio skausmus, todėl policija pradėjo tyrimą.

Vėliau tą pačią dieną M. K. Stalinas socialiniame tinkle „X“ parašė, kad susiję su nusikaltimu asmenys buvo sulaikyti ir kad veiksmų taip pat imtasi prieš pareigūnus, nesugebėjusius užkirsti tam kelio.

Mirtys nuo nelegaliai pagaminto alkoholio yra dažnos Indijoje, kur neturtingieji negali sau leisti įsigyti licencijuotų gėrimų iš valstybinių parduotuvių.

Nelegalus alkoholis, į kurį dažnai pridedama cheminių medžiagų, pavyzdžiui, pesticidų, siekiant padidinti stiprumą, taip pat tapo labai pelningu verslu, nes kontrabandininkai nemoka jokių mokesčių ir vargšams pigiai parduoda milžiniškus kiekius savo produkcijos.

Nuo, kaip manoma, nelegaliai pagaminto alkoholio 2022 metais Indijos rytuose esančioje Biharo valstijoje mirė daugiau kaip 30 žmonių, Gudžarato valstijoje – mažiausiai 28 žmonės. 2020 metais Indijos šiaurinėje Pandžabo valstijoje tokiu alkoholiu mirtinai apsinuodijo mažiausiai 120 žmonių.


Šiame straipsnyje: Indijanelegalus alkoholismirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių