Irano revoliucinės gvardijos vyriausiasis vadas: Izraelis kasa sau kapo duobę

  • Teksto dydis:

Irano revoliucinės gvardijos vyriausiasis vadas pirmadienį pagrasino Izraeliui po to, kai praėjusią savaitę Teherane buvo nužudytas islamistų grupuotės „Hamas“ politinis lyderis Ismailas Haniyeh.

Viename renginyje generolas Hosseinas Salami žurnalistams pareiškė, kad Izraelis „kasa sau kapo duobę“. Jis pridūrė, kad įtaria žydų valstybę nužudžius I. Haniyeh.

„Sulaukę smūgio jie pastebės, kad daro klaidų. Jie nuolat daro klaidas, – pareiškė H. Salami savo kalboje Žurnalistų dienos renginyje. – Jie pamatys savo klaidos rezultatą. Jie pamatys, kada, kaip ir kur gaus atsaką.“

Katare gyvenęs I. Haniyeh, 2017 metais išrinktas „Hamas“ politiniu vadovu, žuvo trečiadienį per prieš aušrą surengtą smūgį į jo būstą. Tuo metu jis viešėjo Irano sostinėje naujojo prezidento Masoudo Pezeshkiano prisaikdinimo proga.

I. Haniyeh nukautas praėjus kelioms valandoms po to, kai Izraelis nukovė Teherano remiamos Libano kovotojų grupuotės „Hezbollah“ aukšto rango vadą Fuadą Shukrą. Jį Izraelis kaltino dėl ankstesnį savaitgalį Izraelio aneksuotose Golano aukštumose surengto mirtino raketų smūgio.

Izraelis nekomentuoja kaltinimų dėl I. Haniyeh žūties, nors kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagari žurnalistams yra sakęs, kad tą naktį, kai Libane buvo nužudytas F. Shukras, „nebuvo jokios kitos Izraelio oro atakos (...) visuose Artimuosiuose Rytuose“.

Savo kalboje H. Salami taip pat palietė ne kartą išsakytus įtarimus, kad Izraelis žudo Irano branduolinių technologijų mokslininkus.

Vakarai kaltina Iraną, kad šis sodrina uraną ir artėja prie lygio, reikalingo branduoliniam ginklui sukurti. JAV žvalgybos tarnybos šiuo metu neįžvelgia didelės grėsmės, tačiau Izraelis nuogąstauja dėl grėsmės savo saugumui.

„Izraelis yra terorizmo lopšys, sukurtas iš žudymo, – sakė H. Salami. – Jie mano, kad gali žudyti kitos šalies branduolinių technologijų mokslininkus ir trukdyti tai šaliai vystyti taikias branduolines technologijas. Jie mano, kad nužudę pasipriešinimo grupės lyderį (...) kitoje šalyje, jie gaus daugiau laiko gyventi.“


Šiame straipsnyje: IranasIzraelisHamaskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Irano VADOVAI,- mažiau kalbėkie, o

Irano  VADOVAI,- mažiau kalbėkie, o   portretas
daugiau konkrečių veiksmų nusikaltusių ŽYDŲ ayžvilgiu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių