Irano užsienio reikalų ministras: ginant savo šalį nebus raudonų linijų

  • Teksto dydis:

Irano diplomatijos vadovas sekmadienį pareiškė, kad ginant šalies žmones ir interesus „nebus jokių raudonų linijų“, tačiau ir toliau bus stengiamasi „sulaikyti visuotinį karą mūsų regione".

Izraelis pažadėjo atsakyti į spalio 1 dienos Irano raketų ataką, kuri, pasak Teherano, buvo kerštas už kovotojų lyderių regione ir Revoliucinės gvardijos generolo nužudymą.

„Nors pastarosiomis dienomis dėjome milžiniškas pastangas, kad sulaikytume visuotinį karą mūsų regione, aiškiai sakau, kad gindami savo žmones ir interesus neturime jokių raudonų linijų“, – platformoje „X“ paskelbė užsienio reikalų ministras Abbasas Araghchis.

Sekmadienį jis atvyko į Bagdadą derybų su Irako pareigūnais – tai naujausios Irano aukšto lygio diplomatinės pastangos prieš numatomą Izraelio puolimą.

Bendroje spaudos konferencijoje su Irako kolega A. Araghchis sakė, kad Iranas yra „visiškai pasirengęs karo situacijai... bet mes nenorime karo, mes norime taikos“.

Jis sakė, kad Iranas tęs konsultacijas, „siekdamas užkirsti kelią įtampos eskalavimui regione ir dirbti dėl taikos ir paliaubų“ Gazoje ir Libane.

Irako užsienio reikalų ministras Fuadas Husseinas sakė, kad Bagdadas yra prieš regioninio karo persimetimą į Iraną. „Karo tęsimas ir jo plėtimasis į Irano Islamo Respubliką ir (Izraelio) naudojimasis Irako oro erdve kaip koridoriumi yra visiškai nepriimtinas ir atmestinas“, – sakė jis.

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas pažadėjo, kad jo šalies atsakas bus „mirtinas, tikslus ir netikėtas“.

Po Bagdado A. Araghchis vyks į Omaną, pranešė Irano naujienų agentūra ISNA.

Ketvirtadienį Katare A. Araghchis susitiko su ministru pirmininku šeichu Mohammedu bin Abdulrahmanu Al Thani ir aptarė karus Gazos Ruože ir Libane.

Doha tarpininkauja derybose, kuriomis siekiama paliaubų Gazos Ruože, taip pat ragino sudaryti paliaubas Libane.

Diena anksčiau A. Araghchis susitiko su Saudo Arabijos faktiniu valdytoju kronprincu Mohammedu bin Salmanu ir savo kolega Saudo Arabijos princu Faisalu bin Farhanu.

Teheranas sakė, kad derybų tikslas – sudaryti „geresnes sąlygas“ palestiniečiams ir libaniečiams, kurie patiria Izraelio atakas.


Šiame straipsnyje: IranasIzraeliskaro grėsmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Iranui reikia kuo greičiau pasigaminti branduolinį ginklą. Kitaip teks vergauti, kaip Irakui. Gaila, Sadamas nespėjo..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių