Ispanijos premjeras tikisi, kad gaisras Tenerifėje stabilizuosis artimiausiu metu

  • Teksto dydis:

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) pirmadienį išreiškė viltį, kad Tenerifės saloje siaučiantis gamtinis gaisras bus stabilizuotas artimiausiu metu.

Šis gaisras nuniokojo beveik 14 tūkst. hektarų teritoriją.

„Tikimės, kad artimiausiomis valandomis ir dienomis orai padės mums paskelbti, kad gaisras stabilizavosi. Tegul orai būna mūsų pusėje“, – žurnalistams sakė jis, lankydamasis šioje turistų pamėgtoje saloje.

Vėlyvą antradienį kalnuotoje šiaurės rytų vietovėje įsiplieskęs gaisras greitai virto didžiausiu visų laikų Kanarų salų miškų gaisru.

Iki šiol gaisras, kurio perimetras šiuo metu yra apie 90 kilometrų, išdegino beveik 41 tūkst. hektarų žemės, tai yra apie 6,5 proc. viso Tenerifės ploto, pranešė regiono vyriausybė.

Dėl to daugiau kaip 12 tūkst. žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Tačiau vietos valdžia teigė, kad vėsesnė temperatūra ir silpnesnis vėjas padėjo ugniagesiams kovoti su gaisru.

„Po labai trumpo laiko tikriausiai galėsime atsargiai teigti, kad padėtis stabilizuota“, – anksčiau pirmadienį spaudos konferencijoje sakė kaimyninės Gran Kanarijos salos gelbėjimo tarnybų vadovas Federikas Grillo (Federikas Griljas).

Maždaug 600 ugniagesių ir karių, kuriems padeda vandenį pilantys lėktuvai, kovojo su gaisru, nuo kurio nukentėjo 12 savivaldybių.

Gaisras kilo po to, kai archipelagą užklupo karščio banga, dėl kurios daug vietovių išdžiūvo.

Dėl klimato kaitos kylant pasaulinei temperatūrai, mokslininkai įspėjo, kad karščio bangos taps dažnesnės ir intensyvesnės.

Remiantis Europos miškų gaisrų informacijos sistemos (EFFIS) duomenimis, 2022 metais labiausiai nukentėjo Ispanija, kurioje kilo beveik 500 gaisrų, sunaikinusių daugiau kaip 300 tūkst. hektarų.

Anot EFFIS, šiemet šalyje kilo 340 gaisrų, kurie nuniokojo beveik 76 tūkst. hektarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių