Išpuolio Nicos bažnyčioje pagrindiniam įtariamajam pateikti kaltinimai

Išpuolio Nicos bažnyčioje, kai peiliu buvo mirtinai užbadyti trys žmonės, pagrindiniam įtariamajam pirmadienį pateikti kaltinimai nužudymu, pranešė Prancūzijos kovos su terorizmu prokurorai.

21 metų Tuniso pilietį Brahimą Aouissaoui (Brahimą Avisavį) po spalio 29-osios išpuolio policija pašovė, jis buvo sunkiai sužeistas. Jo būklei ligoninėje pagerėjus, jis buvo apklaustas ir apkaltintas.

Po išpuolio Nicoje Prancūzija praėjusį mėnesį maksimaliai padidino įspėjimo dėl galimų atakų laipsnį. Ataka bažnyčioje buvo įvykdyta dvi savaitės po to, kai 18-metis čečėnų pabėgėlis nupjovė galvą istorijos mokytojui Samueliui Paty (Samiueliui Pati), per žodžio laisvės pamoką parodžiusiam mokiniams pranašo Muhammado (Muhamado) karikatūrų.

B. Aouissaoui iš Tuniso į Europą atvyko rugsėjo mėnesį. Pirmiausia jis per Viduržemio jūrą pasiekė Italiją, o paskui sausuma nukeliavo į Prancūziją.

Spalio 29-osios rytą B. Aouissaoui atėjo į Prancūzijos pietuose esančios Nicos Dievo Motinos baziliką nešdamasis Korano kopiją, tris peilius ir du mobiliuosius telefonus, sakė kovos su terorizmu prokuroras Jeanas-Francois Ricard'as (Žanas Fransua Rikaras).

B. Aouissaoui siautėjo beveik pusvalandį ir 17 cm ilgio peiliu perrėžė gerklę 60 metų moteriai, kuri mirė bažnyčioje.

54 metų bažnyčios tarnautojo palaikai buvo rasti netoliese, bazilikos viduje. Šio vyro gerklė taip pat buvo perrėžta.

44 metų moteris, kuri iš bažnyčios pabėgo į netoliese esantį restoraną, netrukus mirė nuo daugelio peiliu padarytų žaizdų.

Policininkai kelis kartus šovė į B. Aouissaoui, kuris net areštuojamas toliau šaukė „Allahu Akbar“ („Dievas [visų] didesnis“). Įtariamasis buvo nuvežtas į miesto Pasteuro (Pastero) ligoninę.

Prancūzų žvalgyba prieš šį išpuolį neturėjo jokių duomenų apie B. Aouissaoui.

Jis yra kilęs iš didelės šeimos, kuri, kaip atrodo, gana kukliai gyvena centriniame Tuniso Sfakso mieste.

Jo motina sakė, kad jis taisydavo motociklus, kad prieš pustrečių metų pradėjo melstis.

„Jis neidavo iš namų ir nebendraudavo su kitais“, – netrukus po išpuolio naujienų agentūrai AFP sakė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Good news!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių