Italijoje nusižudė migrantas iš Afrikos, kuriam grėsė deportacija

Italijoje nusižudė nelegalus migrantas iš Gvinėjos, kuriam grėsė deportacija, pirmadienį pranešė jo advokatas.

Anksčiau šį mėnesį 23 metų Mosua Balde išgyveno brutalų užpuolimą: gegužės 9-ąją jį Ventimiljoje netoli Prancūzijos sienos užpuolė trys vyrai. Pranešama, kad jis netoli vieno prekybos centro prašė išmaldos.

Nufilmuotas incidentas, medžiagai išplitus internete, sukrėtė šalį. Kitą dieną policija nustatė trijų užpuolikų tapatybę, inicijavo baudžiamąjį persekiojimą, bet jų neareštavo. Policija taip pat ėmėsi veiksmų prieš M. Balde.

Po gydymo ligoninėje migrantą nurodyta deportuoti ir jis buvo nuvežtas į sulaikytųjų centrą Turine, nes negalėjo pateikti dokumentų dėl leidimo gyventi.

„Visa tai įvyko per mažiau nei 24 valandas“, – naujienų agentūrai AFP sakė jo advokatas Gianluca Vitale.

M. Balde, kuris dėl kažkokių „medicininių priežasčių“ buvo laikomas vienutėje, sekmadienį ryte savo kameroje buvo rastas negyvas, sakė G. Vitale ir pridūrė, kad žmogus nusižudė.

M. Balde nesėkmingai siekė prieglobsčio ir kurį laiką gyveno Italijoje netoli Prancūzijos sienos. Anksčiau jis kažkiek laiko praleido Prancūzijoje, sakė G. Vitale.

Advokatas, kuris paskutinį kartą su M. Balde susitiko penktadienį, sakė bandęs aiškintis, ar yra pagrindo sustabdyti jo deportavimą ir padėti jam dar kartą kreiptis dėl prieglobsčio suteikimo.

„Deja, neturėjome laiko tam padaryti“, – sakė jis.

Italiją pasiekia daug migrantų iš Afrikos, ieškančių geresnio gyvenimo Europos Sąjungoje. Daugelis jų paskui stengiasi keliauti toliau, į turtingesnes šalis Europos šiaurėje.


Šiame straipsnyje: migrantasnusižudėAfrikaItalijapagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

gikas

gikas portretas
Tikriausiai gerai buvo prisidirbes namie?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių