Įvertino naują ukrainiečių ataką: jei taip toliau, okupantams teks „tepti slides“

  • Teksto dydis:

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N' Loaded“ aptarė naujausius įvykius fronte.

„Kupjansko ruože ukrainiečiai stumiasi ne tik į rytus, pietus, bet ir į šiaurės rytus. Tikėtina, ukrainiečiai vystys puolimą šia kryptimi, siekdami pasiekti Vilshaną, paremti Dvorichnos ruože veikiančias savo pajėgas ir perspektyvoje su jomis susijungti“, – aiškino ekspertai.

Borovos ruože agresoriaus situacija vis labiau komplikuojasi.

„Ukrainiečiai spaudžia iš šiaurės, pietų ir pietryčių. Kelias Borova–Svatove jau yra ukrainiečių artilerijos, o vietomis ir minosvaidžių veikimo zonoje. Labai tikėtina, kad agresorius nelauks ir trauksis. Klausimas, ar spės“, – svarstė „Locked N' Loaded“.

O štai šiauriniame ir vakariniame ruože – tiesiog šventė, tikino ekspertai: išlaisvinta Novoselivka, ukrainiečiai pasiekė Zelena Dolyną, Zherebec upę.

„Vakarinis Zherebec krantas yra aukštesnis nei rytinis, tad šiame etape slėnyje esančio kelio nebūtina kirsi pajėgomis, užtenka kontroliuoti ugnimi“, – pridūrė „Locked N' Loaded“.

Pietiniame ir pietrytiniame ruože Lymano miesto prieigose ir pačiame mieste tęsiasi sunkios kautynės.

„Jei tikėsime orkų karo propagandistais, agresorius nebekontroliuoja kelio Zarichne–Kremina, t. y. jis yra atakuojamas ukrainiečių ugnimi, labai tikėtina, kad juo orkai nebesinaudoja. Tuo pačiu pasirodė informacija, kad ukrainiečiai pradėjo atakas kelyje Kremina–Svatove (labiau tikėtina, ugnimi, tačiau neatmestina ir diversinių grupių operacijos). Taip yra pjaustoma ne tik rusų logistinė sistema, bet ir visa gynybos giluma. Jei taip toliau, orkams teks „tepti slides“ ir formuoti naują gynybos liniją gerokai ryčiau“, – komentavo ekspertai.

Bakhmute agresorius ir toliau atakuoja. Ukraios centre  keičiamasi kontratakomis. Zaporižioje aktyvumas tęsiasi, tačiau kontaktinė linija nejuda.


Šiame straipsnyje: Locked N Loadedkaras Ukrainojeataka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių