Izraeliečiai Irano ataką vadina bauginančia, tačiau pasitiki savo šalies gynyba

Jeruzalėje kalbinti izraeliečiai sekmadienį sakė, kad raketų ir dronų ataka, Irano surengta praėjusią naktį buvo bauginanti, tačiau jie pabrėžė pasitikintys savo šalies gynyba, o kai kurie ragino imtis atsakomųjų veiksmų.

Miestui pabudus didžiausiame turguje ar pagrindinėse traukinių ir autobusų stotyse nebuvo justi didesnių skirtumų.

Izraelis pareiškė, kad padedamas Jungtinių Valstijų ir sąjungininkų sužlugdė beprecedentę tiesioginę Irano ataką, tačiau gyventojai sakė, kad yra susirūpinę.

Situacija tikrai bauginanti, nes bijome, kas nutiks.

„Situacija tikrai bauginanti, nes bijome, kas nutiks, ir visų tų bombardavimų ir lėktuvų, kurie atskris“, – sakė 48 metų Jeruzalės gyventoja Ayala Salant (Ajala Salant).

„Tačiau mes labai, labai džiaugiamės aljansu, kuris mums padėjo, nes dauguma orlaivių ir raketų Izraelio nepasiekė. Tikimės, kad netrukus bus nutrauktas šis vykstantis eskalavimas“, – kalbėjo moteris.

67 metų Yishai Levi (Jišajus Levis) sakė, kad Izraelis „dar kartą įrodė technologinį [...] pranašumą ir susitvarkė įspūdingai“.

Vėlai šeštadienį prasidėjusi ataka buvo surengta po pakartotinių Irano grasinimų atkeršyti Izraeliui už balandžio 1 dieną suduotą mirtiną smūgį Teherano konsuliniam pastatui Damaske.

Ataka reiškia, kad ilgametis netiesioginis konfliktas tarp regioninių priešų labai paaštrėjo ir surengta tebevykstant Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ karui Gazos Ruože.

Tačiau 31 metų Sharin Avraham (Šarin Avraham) sakė, kad „kova prieš valstybę yra kitoks karas“ ir reikalauja Izraelio atsako.

Irano išpuolis neturėtų būti užglaistytas.

„Irano išpuolis neturėtų būti užglaistytas, – sakė ji naujienų agentūrai AFP. – Turime atsakyti, nes Iranas yra valstybė.“

„Izraelio valstybei reikia parodyti, kad esame stiprūs ir kad tai nėra kažkas, ką galima ramiai pamiršti. Mes nesame pasaulio bokso kriaušė“, – teigė moteris.

30-metis Jeruzalės gyventojas Gilas, kuris nurodė tik savo vardą, sakė, kad „didelės baimės nėra“.

„Buvo malonu matyti, kad Vakarai vis dėlto mus palaikė ir padėjo perimti“ raketas ir dronus, sakė jis.

Tačiau Izraelio šiaurėje, netoli neramios sienos su Libanu, gyventojai AFP sakė, kad bijo.

„Mes nesame saloje. Aplink mus yra žmonių, kurių bijome“, – sakė 68 metų Wahebas Khalayla (Vahebas Chalaila) iš Galilėjos miesto Mažd al Krumo.

„Bijome, kad prasidės karas, nes tai turės įtakos kasdieniam gyvenimui ir ekonominiams pragyvenimo šaltiniams“, – sakė į pensiją išėjęs slaugytojas.

Irano įgaliotiniai ir sąjungininkai taip pat surengė koordinuotas atakas prieš Izraelio pozicijas, daug kur skambėjo sirenos, o AFP korespondentai anksti sekmadienį girdėjo sprogimus danguje virš Jeruzalės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel ?

kodel ? portretas
vieni gali ir jiems leista atakuoti ka nori ,o kitiems ne ?

Nejaugi

Nejaugi portretas
izraelitai galvoja po Amerikos sparneliu gali žudyti vaikus ,moteris nebaudžiami ? Klysta gudručiai. Ką pasėsi tą ir pjausi.

taip

taip portretas
/isgelbes/ jahusaika visus /pasiusdami/ ant jahves aukuro ko nedavare persiukai uzbaigs /savi/////''''''
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių