J. Bideno sūnus pripažino kaltę dėl kaltinimų nesumokėjus federalinio pajamų mokesčio

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) sūnus Hunteris (Hanteris) pripažino savo kaltę dėl dviejų kaltinimų nesumokėjus federalinio pajamų mokesčio, antradienį pranešė prokurorai.

H. Bidenas savo gimtojoje Delavero valstijoje su prokurorais sudarytame susitarime dėl kaltės pripažinimo taip pat pripažino turėjęs šaunamąjį ginklą, nors ir vartojo narkotikus.

Kaltinime dėl ginklo teigiama, kad H. Bidenas 2018 metų spalį 11 dienų laikė pistoletą „Colt Cobra 38 special“, nors žinojo, kad vartoja narkotikus. Už šį kaltinimą gresia maksimali iki 10 metų kalėjimo bausmė, tačiau Teisingumo departamentas teigia, kad H. Bidenas dėl šio kaltinimo pasiekė ikiteisminį susitarimą. Išsamesnės informacijos kol kas nebuvo pateikta.

Šiuo susitarimu baigiamas ilgai trukęs Teisingumo departamento tyrimas dėl antrojo J. Bideno sūnaus, kuris pripažino, kad po brolio Beau Bideno (Bo Baideno) mirties 2015 metais kovojo su priklausomybėmis.

Be to, taip išvengta teismo proceso. 53 metų J. Bideno ir JAV prokurorų susitarimą dar turės patvirtinti federalinis teisėjas.

Ši žinia pasirodė Kongreso respublikonams atliekant savo tyrimus dėl H. Bideno verslo, įskaitant užsienio mokėjimų ir kitų jo finansų aspektų nagrinėjimą.

J. Bidenas taip pat susidūrė su klausimais dėl savo sūnaus verslo reikalų ir priklausomybės nuo narkotikų.

H. Bideno advokatas Christopheris Clarkas (Kristoferis Klarkas) pareiškime teigė, kad, jo supratimu, penkerius metus trukęs tyrimas jau baigtas.

„Žinau, kad Hunteris mano, jog svarbu prisiimti atsakomybę už šias klaidas, kurias jis padarė per savo gyvenimo sukrėtimų ir priklausomybių laikotarpį, – sakė teisininkas. – Jis tikisi toliau sveikti ir judėti į priekį.“

Baltieji rūmai dar nekomentavo šio pranešimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Demokratijos

Demokratijos portretas
Zvaigzde

Kavenskis

Kavenskis portretas
Ar dar kas nors turi abejoniu del amerikieciu moraliniu vertybiu? Butu faina pamatyti atomini gryba virs Vasingtono.svesciau 2 menesius....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių