Japonijoje smarkios liūtys nusinešė vieno žmogaus gyvybę, dar du dingo be žinios

  • Teksto dydis:

Japonijoje smarkios liūtys nusinešė vieno žmogaus gyvybę ir mažiausiai vienas dingo be žinios, šeštadienį pranešė valdžios institucijos.

Perspėjimas evakuotis paskelbtas beveik dviem milijonams žmonių.

Šalies meteorologijos agentūra įspėjo, kad dėl sezoninių liūčių vakarų, centrinėje ir rytų Japonijoje galimos nuošliaužos, potvyniai ir kitos nelaimės.

Policijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad Jamagučio prefektūroje į upę nuplautame automobilyje rastas negyvas vyras.

Vakarinėje Oitos prefektūros dalyje esančiame Jufu mieste gelbėtojai vis dar bando surasti 70 metų vyrą, gyvenusį nuošliaužos sugriautame name, pranešė miesto pareigūnas.

Priešgaisrinės apsaugos ir nelaimių valdymo agentūros išplatintame pranešime teigiama, kad aštuoniose Vakarų Japonijos prefektūrose, įskaitant Oitos ir Jamagučio prefektūras, maždaug 1 855 000 gyventojų buvo duoti neprivalomi evakuacijos nurodymai.

Mokslininkai teigia, kad dėl klimato kaitos Japonijoje ir kitose šalyse didėja liūčių pavojus, nes šiltėjančioje atmosferoje kaupiasi vis daugiau vandens.

2021 metais dėl stipraus lietaus centriniame Japonijos Atamio kurortiniame miestelyje nuslinko didelė nuošliauža, nusinešusi 27 žmonių gyvybes.

2018 metais per kasmetinį liūčių sezoną Japonijos vakaruose potvyniai ir nuošliaužos nusinešė daugiau kaip 200 žmonių gyvybių.


Šiame straipsnyje: Japonijasmarkios liūtys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių