JAV tornadai ir audros nusinešė mažiausiai penkiolikos žmonių gyvybes

Jungtinėse Valstijose mažiausiai penkiolika žmonių žuvo per audras, užklupusias tokias vidurio valstijas, kaip Teksasas, Arkanzasas ir Oklahoma, sekmadienį pranešė valdžios atstovai.

Toliau tęsiami gelbėjimo darbai, o po šeštadienį vakare Pietų lygumose prasidėjusios audros be elektros buvo likę šimtai tūkstančių vartotojų.

Kalbėdamas per spaudos konferenciją, Teksaso Kuko apygardos šerifas Ray‘jus Sappingtonas pasakė, kad į šiaurę nuo Dalaso esančioje Valei Vju gyvenvietėje siautęs tornadas nusinešė septynių žmonių gyvybes, pranešė vietos naujienų kanalas WFAA.

Tęsiamos paieškos ir gelbėjimo operacijos.

Teksaso gubernatorius Greggas Abbottas pasirašė potvarkį, kuriuo keturiose apygardose bus skirta lėšų ir darbuotojų padėti gyventojams, kurių būstas buvo sugriautas ar apgadintas.

Viesulas griovė gyvenamuosius namų, su žeme sulygino degalinę, greitkelyje vartė automobilius. Duodamas interviu kanalui „The Weather Channel“ R. Sappingtonas sakė, kas žala yra „pakankamai didelė“.

Oklahomos Mėjeso apygardą užklupus tornadui, šeštadienį vakare žuvo mažiausiai du žmonės, kalbėdamas su vietine žiniasklaida pasakė apygardos krizių valdymo tarnybos vadovas Johnny‘is Janzenas.

Tuo tarpu Arkanzaso valdžia patvirtinto, kad ankstų sekmadienio rytą audros nusinešė penkių žmonių gyvybes. Viesulas išvartė medžius, nutraukė elektros linijos, kai kuriuose rajonuose kilo staigūs potvyniai.

Apie vieną žuvusįjį pranešė ir Kentukio valstijos Luisvilio miesto meras Craigas Greenbergas.

Dėl audrų keturioms valandoms teko atidėti ir toliau į šiaurę esančioje Indianos valstijoje turėjusias įvykti lenktynes „Indianapolis 500“, o sporto aistruolių buvo prašoma palikti tribūnas ir ieškoti saugaus prieglobsčio.

Šias vienas iš populiariausių Amerikoje lenktynes turėjo stebėti 125 tūkst. žiūrovų minia.

Audroms judant per šalį, svetainės poweroutage.us duomenimis nuo Teksaso iki Kanzaso ir Ohajo bei Kentukio be elektros liko beveik 490 tūkst. vartotojų.

Perspėjama, kad kai kuriuose rajonuose vis dar gali kilti tornadų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių