JT ataskaita: yra pagrindo manyti, kad per „Hamas“ išpuolį buvo seksualinės prievartos atvejų

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų ataskaitoje, paskelbtoje pirmadienį, teigiama, kad yra pagrįstų priežasčių manyti, jog per spalio 7-osios islamistų judėjimo „Hamas“ išpuolius prieš Izraelį buvo seksualinės prievartos atvejų, o vėliau į Gazos Ruožą nugabenti įkaitai taip pat buvo išžaginti.

JT pasiuntinė seksualinio smurto konfliktų metu klausimais Pramila Patten (Pramila Paten) rado „aiškios ir įtikinamos informacijos“, kad kai kurie įkaitai buvo išprievartauti, ir mano, kad „toks smurtas prieš vis dar laikomus asmenis gali tęstis“.

JT sulaukus kritikos, kad organizacija nepakankamai greitai reaguoja į aukų pasakojimus apie išžaginimus ir seksualinę prievartą, kurie, kaip įtariama, buvo įvykdyti „Hamas“ įsiveržimo į Izraelį metu, P. Patten kartu su kitais ekspertais vasario pradžioje dvi su puse savaitės praleido Izraelyje ir okupuotame Vakarų Krante.

„Atsižvelgdama į koordinuotą „Hamas“ ir kitų ginkluotų grupuočių išpuolį prieš civilius ir karinius objektus visame Gazos Ruože, misijos grupė nustatė, kad yra pagrįstų priežasčių manyti, jog per spalio 7-osios išpuolius daugelyje vietų vyko su konfliktu susijęs seksualinis smurtas, įskaitant seksualinę prievartą ir grupinius išžaginimus“, – teigiama ataskaitoje.

Tai įvyko mažiausiai trijose vietose: muzikos festivalio „Nova“ teritorijoje ir aplink ją, 232 kelyje ir Reimo kibuce.

„Daugumoje šių incidentų aukos pirmiausia buvo išprievartautos, paskui nužudytos, o mažiausiai du atvejai susiję su moterų lavonų žaginimu“, – sakoma ataskaitoje.

Darbas buvo atliktas kruopščiai ir greitai. Generalinis sekretorius niekaip, jokia forma ar pavidalu nedarė nieko, kad ataskaita būtų „nutildyta“.

Nors seksualinio smurto aukos buvo raginamos prabilti, nė viena iš jų to nepadarė.

Tačiau misijos nariams pavyko apklausti spalio 7-osios išpuolius išgyvenusius asmenis ir liudininkus, taip pat sveikatos priežiūros tarnybų darbuotojus.

Jie peržiūrėjo 5 tūkst. nuotraukų ir 50 valandų filmuotos medžiagos apie išpuolius.

Jiems taip pat pavyko pasikalbėti su kai kuriais paleistais įkaitais.

Tuo metu JT generalinis sekretorius Antonio Gutteresas (Antoniju Guterišas) neigia bandęs užgniaužti JT ataskaitą dėl „Hamas“ seksualinio smurto prieš izraeliečius per spalio 7-osios išpuolius, pirmadienį sakė jo atstovas spaudai.

„Darbas buvo atliktas kruopščiai ir greitai. Generalinis sekretorius niekaip, jokia forma ar pavidalu nedarė nieko, kad ataskaita būtų „nutildyta“. Tiesą sakant, ataskaita šiandien pristatoma viešai“, – naujienų agentūrai AFP  nurodė jo atstovas spaudai Stephane'as Dujarricas (Stefanas Diužarikas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ir čia ,kaip Amerikoj, matomai bandoma uždirbti iš skylutės.

Aha

Aha portretas
O kiek palestiniečių badu marina nelabieji iš Izraelio?

taigi

taigi portretas
ME tooo- aišku :))))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių