JT: katastrofiškai trūkstant maisto pusei Gazos Ruožo gyventojų neišvengiamai gresia badas

  • Teksto dydis:

Pusei Gazos Ruožo gyventojų katastrofiškai trūksta maisto, todėl, nesiėmus skubių priemonių, teritorijos šiaurėje bet kada gali kilti badas, teigiama pirmadienį paskelbtoje Jungtinių Tautų aprūpinimo maistu ataskaitoje.

Apie 1,1 mln. palestiniečių susiduria su didžiausiu maisto trūkumu, o „šiaurinėse gubernijose badas yra neišvengiamas ir, kaip prognozuojama, gali kilti bet kada nuo kovo vidurio iki 2024-ųjų gegužės“, sakoma Jungtinių Tautų ir pagalbos agentūrų parengtoje Integruotos aprūpinimo maistu etapų klasifikacijos (IPC) ataskaitoje.

Per beprecedentį „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 33 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį, anot „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, apgultame anklave žuvo mažiausiai 31 tūkst. 726 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių