Kazachstane saugumo pajėgos išvalė Almatos centrinę aikštę

Saugumo pajėgos Kazachstane ketvirtadienį išvalė Almatos miesto centrinę aikštę, pagrindinę protestuotojų susibūrimo vietą, kurioje visą dieną buvo girdėti šūviai, pranešė žiniasklaida.

Rusijos naujienų agentūra TASS citavo savo korespondentą vietoje, o Rusijos naujienų agentūra RIA Novosti rėmėsi Kazachstano naujienų kanalu Khabar 24 ir teigė, kad aikštė išvalyta.

RIA Novosti taip pat pranešė, kad saugumo pajėgos visiškai išvalė visus vyriausybės pastatus Almatoje, kur per susirėmimus su saugumo pajėgomis žuvo dešimtys žmonių.

Kol kas nebuvo aišku, ar saugumo pajėgos buvo kazachai, ar dalis Rusijos vadovaujamo karinio aljanso, kuris Kazachstano valdžios prašymu pasiuntė karius padėti numalšinti neramumus.

RIA Novosti taip pat citavo savo reporterį, kuris pranešė, kad didžiausiame šalies mieste vis dar retkarčiais girdėti šūviai, tačiau „dideliu atstumu nuo aikštės“.

Kiek anksčiau ketvirtadienį AFP matė aplink aikštę besisukiojančius žmones, o vėliau, apie 17.30 val. vietos laiku (11.30 GMT) ir dar kartą po valandos, girdėjo šūvius iš tos pusės.

Išsami informacija apie visą neramumų mastą ketvirtadienį buvo ribota dėl trūkinėjančio interneto ir mobiliojo ryšio po visiško jo išjungimo diena anksčiau.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žlugo

Žlugo portretas
Dar vienas Amerikos projektas. Kazachų tautai liko sudeginti valstybiniai pastatai, išplėšti supermarketai, bankų skyriai ir krūva žuvusiųjų.

Klausimelis

Klausimelis portretas
Kada bus referendumas del prisijungimo prie maskolijos? ;)

"Patriote"

"Patriote" portretas
Išmok rašyti lietuviškai o tai smirda trolis iš rytų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių