Kenija pažadėjo už sprogimą atsakingus asmenis patraukti atsakomybėn

  • Teksto dydis:

Kenijos sostinės Nairobio gyvenamajame rajone įvykusio mirtino dujų sprogimo ir gaisro kaltininkai bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn, penktadienį pareiškė viceprezidentas.

„Raginame būti atsargiems ir laikytis teisinės valstybės principų, todėl kaltininkai dėl šio nepriimtino įvykio bus patraukti atsakomybėn“, – po nelaimės, per kurią žuvo trys žmonės ir 280 buvo sužeista,  socialiniame tinkle „X“ pareiškė Rigathi Gachagua (Rigatis Gačagva).

Apsilankęs Embakasio rajone Pietryčių Nairobyje R. Gachagua sakė, kad „tragiškas ir nelaimingas incidentas (...) sukėlė gilią kančią ir didelį skausmą daugeliui šeimų“.

Embakasio gyventojai teigė įtarę, kad gausiai apgyvendintoje vietovėje, kurioje yra daug dujų saugyklų, gali kilti panaši nelaimė.

Rytų Afrikos naftos institutas teigė, kad sprogimas įvyko „nelegalioje suskystintų naftos dujų pildymo ir saugojimo vietoje“, kurios savininkas ir keli klientai buvo pripažinti kaltais ir 2023 metų gegužę nuteisti.

Jis teigė, kad savininkas toliau eksploatavo įrenginį „nesilaikydamas net minimalių saugos standartų ir neturėdamas kvalifikuoto suskystintų naftos dujų personalo, kaip reikalaujama pagal įstatymus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių