Lenkijoje – pirmoji mirtis nuo koronaviruso

Lenkijoje užfiksuotas pirmas mirties nuo naujojo koronaviruso atvejis, ketvirtadienį pranešė vakarinio Poznanės miesto vicemeras.

57 metų mokytoja buvo hospitalizuota kritinės būklės dėl plaučių uždegimo ir, „deja, neseniai mirė“, žurnalistams pranešė Poznanės vicemeras Jedrzejus Solarski (Jendžejus Solarskis).

Šiuo metu Lenkijoje patvirtinti 46 koronaviruso atvejai, skelbia Sveikatos ministerija.

Tarp hospitalizuotųjų dėl koronaviruso yra ir minėtos moters sutuoktinis ir dukra, bet jų būklė nėra kritinė. Kiti jos šeimos nariai virusu neužsikrėtė.

„Tai, ko baiminomės pastarosiomis dienomis, įvyko. Turime pirmąją mirtį nuo koronaviruso“, – žurnalistams sakė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).

„Reiškiu užuojautą jos artimiesiems“, – pridūrė jis.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį




NAUJAUSI KOMENTARAI

Redakcijai

Redakcijai portretas
Gerbiamieji, 1) tokiame tekste nebūtina rašyti pavardės originaliu pavidalu (jis toks: Jędrzej Solarski). 2) Sykį jau ją rašote LIETUVOS skaitytojams skirtame BENDRO pobūdžio tekste, pirma reikia pateikti pagal lietuviškas taisykles sugramatintą jos formą, o skliaustuose - originalą. Tačiau originalas reikalingas tik mokslo bei tarnybiniuose ar spec. paskirties tekstuose. Skaitiniuose plačiajai publikai to nereikia. Tie, kas moko kalbininkus, kaip rašyti, paprastai visiškai neišmano, kaip kitur rašoma, nes taip giliai tų kalbų nestudijavo, ir nemato, jog jie IRGI GRAMATINA svetimvardžius, bet, žinoma, pagal SAVO gramatikos taisykles, o ne pagal mūsų ar kitos svetimos kalbos... Egzistuoja klasikinės europinės raštvedybos taisyklės, kurių partijų vadovai, apsiėmę „išmokyti chamus lietuvius civilizuotai rašyti” nelietuviškas pavardes, deja, neišmano. Bet mokyti narsiai imasi...

nu va

nu va portretas
141 prisizaide ,sendien pas juos ryt pas mus ,valdzia delse ir nesiima jokiu veiksmu ,tad laukism ateinanciu mirciu... .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių