Londono policija sulaikė du asmenis dėl Banksy kūrinio dingimo

  • Teksto dydis:

Londono policija pranešė, kad sulaikė du asmenis, įtariamus vagyste ir nusikalstama žala, kai vienas gatvės menininko Banksy (Banksio) meno kūrinys dingo nuo pietinio Londono gatvės kampo praėjus kelioms valandoms po atsiradimo.

Šeštadienį vakare Londono policija informavo, kad vienas vyras buvo sulaikytas, o sekmadienį buvo pranešta ir apie antrą sulaikytąjį.

Dvidešimtkelerių vyras, šeštadienį sulaikytas dėl ankstesnę dieną įvykusio incidento, buvo paleistas už užstatą iki kovo vidurio, kol vyks tolesnis tyrimas, pridūrė Jungtinės Karalystės sostinės policijoa.

Banksy kūrinys – kelio ženklas „STOP“ su trimis orlaiviais, primenančiais karinius dronus, – atsirado penktadienio rytą vienoje sankryžoje pietrytiniame Londono Pekamo rajone.

Praėjus mažiau nei valandai po to, kai slaptasis gatvės menininkas patvirtino, kad tai – jo naujausias darbas, ir paskelbė jo nuotrauką socialiniuose tinkluose, liudininkai nufilmavo, kaip vienas vyras, padedamas kito asmens, jį nuplėšia.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti, kaip vienas iš šių vyrų bėga su ženklu po pažastimi.

Londono policija iš pradžių teigė, kad jai nebuvo pranešta apie įtariamą nusikaltimą.

Tačiau Sadarko taryba, atsakinga už vietines paslaugas, įskaitant gatvių ženklinimą, vėlai penktadienį pareiškė, kad nori susigrąžinti tą ženklą ir pranešė apie incidentą pareigūnams.

Pareigūnai paprašė visų, kurie matė, kaip buvo pašalintas ženklas, arba „galinčių turėti informacijos apie incidentą ar ženklo buvimo vietą“, paskambinti į policiją.

Tuo metu penktadienį paskelbtame pareiškime Sadarko tarybos vadovo pavaduotoja, tarybos narė Jasmine Ali (Džasmin Ali) išreiškė nepasitenkinimą dėl neteisėto pašalinimo.

„Jis neturėjo būti pašalintas, ir mes norėtume, kad jis būtų grąžintas, kad visi bendruomenės nariai galėtų džiaugtis puikiu Banksy darbu“, – sakė ji.

„Apie ženklo nuėmimą pranešėme policijai, kad ji padėtų jį susigrąžinti“, – pridūrė pareigūnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių