Merai: Rusijos pajėgos surengė oro atakas keliuose Ukrainos miestuose

  • Teksto dydis:

Rusija penktadienio rytą smogė keliems Ukrainos miestams, įskaitant šiaurės rytuose esantį Charkivą, Lvivą vakaruose, sostinę Kyjivą ir Odesą, pranešė miestų merai.

„Mieste girdėjosi mažiausiai šeši sprogimai“, – „Telegram“ žinutėje pranešė Charkivo meras Ihoris Terechovas, o jo kolega iš Lvivo Andrijus Sadovijus pranešė apie du smūgius Lvive.

I. Terechovas Charkivo puolimą apibūdino kaip masinę raketų ataką.

Charkivo regioninė karinė administracija pranešė, kad rusų pajėgos miestui sudavė apie dešimt smūgių ir kad ekspertai vis dar nustatinėja panaudotų ginklų tipus.

Nė viename iš miestų nebuvo pranešta apie nukentėjusiuosius.

Ukrainos sostinėje penktadienį taip pat pasigirdo sprogimai, pranešė jos meras.

„Sprogimai Kyjive. Oro gynyba veikia. Likite slėptuvėse!“ – socialiniame tinkle pranešė Vitalijus Klyčko, kai iškart po 7 val. vietos (ir Lietuvos) laiku buvo aktyvuota perspėjimo apie oro pavojų sistema.

Ukrainos pietiniame Odesos mieste užsidegė daugiaaukštis, į kurį atsitrenkė numušto drono nuolaužos, vidurnaktį pranešė miesto meras.

„Per kitą priešo ataką buvo apgadintas vienas daugiaaukštis pastatas. Gaisras buvo greitai užgesintas“, – socialiniame tinkle paskelbtame pranešime teigė Odesos meras Henadijus Truchanovas.

Kremlius nekomentavo Kyjivo teiginių, tačiau pareiškė, kad užkirto kelią Ukrainos bandymui surengti drono ataką Kursko regione šalies vakaruose.

Ketvirtadienį Rusijos pajėgos apšaudė Vovčanską Charkivo srityje, žuvo 66 metų moteris, dar vienas žmogus buvo sužeistas.

Trys 58–76 metų amžiaus moterys taip pat buvo sužeistos per antskrydį Gluškovkos kaime, taip pat Charkivo srityje, pranešė policija.

Išpuolis įvykdytas kitą dieną po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padėkojo JAV už paskutinį pagal galiojantį leidimą likusį ginklų paketą, skirtą Kyjivui.

 


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras UkrainojecharkivasLvivas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių