Meras: gausios rusų pajėgos iš visų pusių veržiasi užimti Ukrainos Avdijivkos miestą

  • Teksto dydis:

Iš visų pusių veržiasi gausios Rusijos pajėgos, siekdamos užimti Ukrainos Avdijivkos miestą prie fronto linijos, ketvirtadienį pranešė šio pramonės centro meras.

„Deja, priešas spaudžia iš visų pusių, nėra nė vienos mūsų miesto dalies, kurioje būtų daugiau ar mažiau ramu. Iš tiesų jie šturmuoja labai didelėmis pajėgomis“, – visuomeninei žiniasklaidai sakė Vitalijus Barabašas.

2023-iųjų spalį Rusijos pajėgos suintensyvino atakas prieš Avdijivką ir, kaip pranešama, patyrė didelių nuostolių bandydamos apsupti miestą, esantį vos už kelių kilometrų nuo okupuoto Donecko. Nepaisant nuostolių, neseniai ėmė rastis pranešimų, kad rusų pajėgos nuolat žengia į priekį.

Šis pramoninis miestas tapo Ukrainos pasipriešinimo simboliu po to, kai 2014 metais trumpam atiteko Maskvos remiamiems separatistams.

Neseniai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad Maskvos pajėgos „pasiekė Avdijivkos pakraščius“.

Ukraina yra teigusi, kad jos pajėgos laikosi.

V. Barabašas kovas apibūdino kaip „labai karštas“ ir „labai sunkias“.

„Kai kuriose kryptyse padėtis tiesiog nereali“, – tvirtino jis.

Pasak V. Barabašo, fronto linijoje esančiame mieste liko mažiau nei 950 iš maždaug 33 tūkst. iki plataus masto karo ten gyvenusių žmonių.

Rusijos pajėgos kontroliuoja teritoriją į šiaurę, rytus ir pietus nuo Avdijivkos, kuri yra maždaug už 5 km nuo Rusijos kontroliuojamos, Donecke esančios jų tvirtovės pakraščio.

Užėmusi miestą Maskva pasiektų retą pergalę artėjant antrosioms puolimo metinėms ir Rusijos prezidento rinkimams kovą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVitalijus Barabašasrusų pajėgosveržiasi užimti Avdijivką

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių