Meras: Rusijos oro gynyba numušė dešimt į Maskvą nukreiptų Ukrainos dronų

Rusijos oro gynyba numušė 10 Ukrainos dronų, nukreiptų į Maskvą, anksti trečiadienį pranešė miesto meras.

„Sukurta daugiasluoksnė Maskvos gynyba nuo priešo bepiločių orlaivių leido mums sėkmingai atremti visas atakas“, – socialinio tinklo „Telegram“ žinutėje teigė meras Sergejus Sobianinas.

„Tai vienas didžiausių bandymų atakuoti Maskvą dronais per visą istoriją“, – sakė jis ir pridūrė, kad Rusijos oro gynyba numušė 10 bepiločių.

Ankstesniame pranešime S. Sobianinas teigė, kad apie jokią žalą ar aukas nepranešta.

Dronų atakos prieš Maskvą vykdomos palyginti retai, tačiau gegužę Rusija pranešė, kad numušė droną netoli sostinės. Dėl to dviejuose pagrindiniuose miesto oro uostuose mažiau nei valandai buvo įvesti apribojimai.

Nuo plataus masto karo pradžios 2022 metais Kyjivas ne kartą taikėsi į naftos ir dujų objektus Rusijoje, esančius už kelių šimtų kilometrų nuo jos sienų, vadindamas tai teisingu atsaku už išpuolius prieš jos energetikos infrastruktūrą.

Sekmadienį Ukrainos dronai atakavo naftos saugyklą Rusijos pietinėje Rostovo srityje ir sukėlė didelį gaisrą, pranešė vietos gubernatorius.

Antradienį gaisras Proletarske vis dar liepsnojo, jį gesino apie 500 Rusijos ugniagesių.

Anksčiau šį mėnesį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis gyrė savo pajėgas už smūgius naftos objektams Rusijoje, sakydamas, kad išpuoliai padės teisingai užbaigti konfliktą.

Naujausia dronų ataka surengta Ukrainai tęsiant precedento neturintį puolimą Rusijos Kursko srityje, kur ji teigia kontroliuojanti daugiau kaip 80 gyvenviečių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijadronaioro gynybaMaskvaVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių