N. Humeniuk: naktį į penktadienį Ukrainos pietuose rusai atakavo energetikos objektus

Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk pranešė, kad naktį į penktadienį rusai atakavo energetikos objektus Odesos, Mykolajivo, Chersono ir Dnipropetrovsko srityse.

Ji tai pareiškė per televizijos maratoną, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Noriu pažymėti, kad oro taikinius naikina ne tik Oro pajėgos, bet ir mobiliosios ugnies grupės. Tai - vienas iš svarbių „Shahed“ tipo dronų naikinimo komponentų. Šiame darbe dalyvauja visos Gynybos pajėgos. O mūsų atsakomybės zonoje, mūsų ruože Karinės jūrų pajėgos šiandien taip pat gerai dirbo ir numušė droną Mykolajivo srityje. Dar po vieną buvo sunaikinta Odesos ir Chersono srityse... Priešas daugiau savo dronų nukreipė į Dnipropetrovsko sritį. Energetikos objektai buvo atakuojami kiekvienoje iš šių sričių. Deja, vieno iš numuštų bepiločių orlaivių nuolaužos apgadino energetikos objektą Kryvyj Rihe. Gaisras jau lokalizuotas, tebevyksta gelbėjimo darbai. Laimė, žmonės nenukentėjo, tačiau gaisras vis dar gesinamas, nes paprastai tokie objektai smarkiai dega“, – sakė N. Humeniuk.

Ji taip pat informavo, kad per penktadienio ataką rusai „kurį laiką lūkuriavo, tikrino tuos maršrutus, kurie jau buvo naudojami po tos masinės raketų ir dronų atakos“.

„Jie iš esmės naudojo gana įprastus maršrutus, išsklaidydami bepiločius orlaivius įvairiomis kryptimis, kad apkrautų oro gynybos sistemą, bet mes jau esame pasiruošę tokiam darbui. Priešas tobulėja, ieško taktikos, mes irgi nestovime vietoje. Ieškome kuo veiksmingesnių atsakomųjų priemonių“, – pažymėjo N. Humeniuk.

Kaip jau buvo pranešta, balandžio 12-osios naktį rusai atakavo Ukrainą 17 „Shahed-131/136“ tipo smogiamųjų dronų iš Čaudos kyšulio (Krymas) ir valdomąja aviacine raketa Ch-59 iš okupuotos Donecko srities oro erdvės.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeatakavo energetikos objektusUkrainos pietūs

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių