Neramumai trijuose Britanijos miestuose verčia K. Starmerį imtis griežtų veiksmų

  • Teksto dydis:

Neramumų naktis trijuose Didžiosios Britanijos miestuose, per kurią buvo suimta dešimtys žmonių, privertė ministrą pirmininką Keirą Starmerį ketvirtadienį sušaukti skubų susitikimą su policijos vadovais.

Kraštutiniai dešinieji surengė protestus, per kuriuos prie oficialios K. Starmerio rezidencijos buvo sudeginti automobiliai. Minios susirinko po pirmadienį pajūrio mieste įvykusio išpuolio, per kurį buvo nudurtos trys mažos mergaitės.

Pranešta, kad šiandien K. Starmeris sukvietė į Dauning Strytą vyresniuosius policijos vadovus ir pasiūlys jiems „visišką vyriausybės paramą po daugybės didelio atgarsio sulaukusių ekstremalaus smurto ir viešosios tvarkos sutrikdymo mūsų gatvėse“.

Protestai trečiadienio vakarą supurtė Londoną ir šiaurinius Hartlpulio bei Mančesterio miestus. Didžiosios Britanijos sostinėje per kraštutinių dešiniųjų protestą prieš vyriausybės atsaką į pirmadienį Sautporte įvykdytą išpuolį buvo suimta daugiau nei 100 žmonių.

„Daugiau nei 100 žmonių buvo areštuoti už tokius pažeidimus, kaip smurtinis tvarkos sutrikdymas, pagalbos darbuotojo užpuolimas ir protesto sąlygų pažeidimas“, – pranešė Londono metropoliteno policija ir pridūrė, kad kai kurie pareigūnai buvo nesunkiai sužeisti. Įtampa išaugo per demonstraciją prie K. Starmerio Dauning Stryto rezidencijos, ten kilo muštynės, į policiją buvo svaidomi buteliai, skambėjo šūksniai: „Gėda“. Vienas protestuotojas naujienų agentūrai AFP sakė, kad mergaičių nužudymas buvo „paskutinis lašas, mums jau gana“.

Hartlepule, šiaurės rytų Anglijoje, demonstrantai padegė policijos automobilius ir mėtė į pareigūnus daiktus, buvo sulaikyti aštuoni žmonės. Hartlpulio policija pranešė, kad pareigūnai buvo apmėtyti „petardomis, stikliniais buteliais ir kiaušiniais, keli buvo nesunkiai sužeisti“.

Pirmadienį per Taylor Swift stiliaus šokių pamoką įvykdytas išpuolis sukrėtė visą šalį, buvo sužeisti dar aštuoni vaikai. Incidentas socialiniuose tinkluose pakurstė dezinformaciją apie septyniolikmečio įtariamojo tapatybę ir kilmę bei prisidėjo prie antradienio vakarą kilusių kraštutinių dešiniųjų smurtinių susirėmimų Sautporte, kai buvo sužeisti 53 policijos pareigūnai ir taikytasi į vietos mečetę.

Trečiadienį paauglys buvo oficialiai apkaltintas žmogžudyste ir pasikėsinimu, ketvirtadienį jis stos prieš teismą Liverpulyje.

Per susitikimą su policijos vadovais K. Starmeris pasakys, kad nors teisė protestuoti turi būti ginama, „nusikaltėliai, kurie naudojasi šia teise siekdami sėti neapykantą ir vykdyti smurtinius veiksmus, susidurs su visa įstatymo galia“, sakoma ministro pirmininko biuro pranešime. Leiboristų vyriausybė pažadėjo apriboti nusikalstamumą ir antisocialų elgesį. K. Starmeris pasakys policijos vadovams, „kad jie nedvejodami panaudotų savo galias stabdant beprasmišką smurtą pradiniame etape ir garantuojant teisingumą“, sakoma pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Zmones, zudykit leftistus , liberastus, bolsevikus, LGBTQ + atmatas nes jie mus pavers beteisiais gyvuliais. Zmogau ar tu ZMOGUS ar GYVULYS.??? Jeigu ZMOGUS - zudyk be gaiescio pasaulio atmatas.

visiškai slaptai?

visiškai slaptai? portretas
tai kokia to žmogžudžio tapatybė (invazinių atžala)?

faktas

faktas portretas
Britų režimas baisesnis nei hitlerio vokietijos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių