Pareigūnas: Izraelis smogė Gazoje esančiam Islamo universitetui

  • Teksto dydis:

Izraelio naikintuvai trečiadienį smogė Gazoje esančiam Islamo universitetui, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas ir su palestiniečių kovotojų grupuote „Hamas“ susijusios institucijos pareigūnas.

„Intensyvūs oro smūgiai visiškai sugriovė kai kuriuos Islamo universiteto pastatus“, – AFP sakė universiteto vadovybės atstovas Ahmedas Orabi (Ahmedas Orabis).

Grupuotė „Hamas“ šeštadienį netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Per konfliktą žuvo šimtai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

„Hamas“ yra palestiniečių kovotojų grupuotė, valdanti Gazos Ruožą, ji buvo įsitraukusi į keletą karų su Izraeliu nuo šio anklavo perėmimo 2007-aisiais. Grupuotę teroristine yra pripažinęs Izraelis, Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė bei kai kurios kitos valstybės.

„Hamas“ remia Iranas, finansuodamas ginklų įsigijimą, juos pats tiekdamas ir suteikdamas karinius apmokymus. „Hamas“ politinis biuras veikia Katare, čia įsikūrę kai kurie jų lyderiai.

Gazos Ruože gyvena 2,3 mln. žmonių, tačiau teritorijai Izraelis su Egipto pagalba nuo 2007 metų taiko blokadą – apribojo prekių ir pačių palestiniečių galimybes palikti ar atvykti į šią teritoriją vandeniu, jūra ar oru, išskyrus kelias dešimtis tūkstančių darbininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
universitetas juk žmonėms tiesiog skirtas mokytis, ar tai jie būtų islamiečiai, ar kiniečiai, ar izraeliečiai...terorizmas, žudymas-apskritai blogis, taip, bet...Izraelis plėsdamasis nuo savo įsikūrimo 1948 m spaudė ir spaudė geografine prasme Palestiną, tai kame iš tikro "šuo pakastas", taip sakant???...tereikia pamąstyti ir suvoksim, kad toli gražu ne visada viskas šventa su tais, kurie dedasi tokiais, ar kuriuos dalis laiko tokiais...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių