Po Italijos Parlamente kilusių muštynių vienas įstatymų leidėjas išvežtas neįgaliojo vežimėlyje

Po to, kai Italijos žemesniuosiuose Deputatų rūmuose trečiadienį kilo muštynės, vieną opozicijai priklausantį įstatymų leidėją iš posėdžių salės teko išvežti neįgaliojo vežimėlyje.

Vietos žiniasklaida praneša, kad per didesniuosiuose iš dviejų Parlamento rūmų kilusį chaosą keletas įstatymų leidėjų užpuolė ir ant žemės pargriovė populistiniam „Penkių žvaigždučių sąjūdžiui“ (M5S) atstovaujantį parlamentarą Leonardo Donno.

Parlamente tuo metu buvo svarstomas ministrės pirmininkės Giorgios Meloni dešiniųjų vyriausybės pristatytas įstatymo projektas dėl vadinamosios diferencinės autonomijos.

Projekte numatoma šalies regionams suteikti daugiau savarankiškų galių. Opozicija šį planą kritikuoja.

Italijos regionai, ypač esantys šalies pietuose, baiminasi, kad valstybė pasitrauks iš tokių svarbių sričių, kaip sveikatos apsauga ir švietimas, o tai būtų nenaudinga ekonomiškai mažiau išsivysčiusių šalies rajonų gyventojams.

Prieš keletą mėnesių vykusio pirmojo įstatymo projekto svarstymo metu tarp vyriausybės ir opozicijos Senate kilo ginčas.

 

 

Per antrąjį svarstymą žemutiniuose rūmuose opozicijai priklausantys įstatymų leidėjai laikė iškėlę Italijos vėliavas ir giedojo valstybės himną. Jie teigė nuogąstaują dėl „Italijos suskaidymo“.

Vaizdo įraše matyti, kaip L. Donno mėgina vėliavą įteikti regionų reikalų ir autonomijos ministrui Roberto Calderoli, o prie jo lekia ir jį užsipuola keletas įstatymų leidėjų.

Iš pradžių buvo neaišku, ar L. Donno ant žemės pargriuvo, nes jam buvo trenkta ar spirta. Deputatų rūmų pirmininkas nutraukė posėdį ir paskelbė atidžiai peržiūrėsiąs filmuotą šio incidento medžiagą, kad galėtų nuspręsti, kokių veiksmų imtis.

Po šio įvykio kalbėdamas su transliuotoju „La7“ L. Donno sakė, kad jam buvo trenkta kumščiu ir „suduota keletas spyrių“, o šiuo metu jis yra ligoninėje ir laukia, kol jį išleis namo.

„Gavau tokį tikrai stiprų smūgį kumščiu į krūtinę ir nugriuvau ant žemės, negalėjau kvėpuoti, – pasakojo jis. – Man buvo tikrai baisu. Nebūčiau pagalvojęs, kad kažkas panašaus galėtų įvykti Deputatų rūmuose, vis dar negaliu tuo patikėti“.

L. Donno atstovaujama partija M5S šiuos įvykius socialiniuose tinkluose pavadino „rimtais ir smerktinais“ ir pareikalavo „nedelsiant imtis griežtų priemonių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių