Po sprogimo netoli Paryžiaus Prancūzija suėmė Rusijos ir Ukrainos pilietį

Prancūzijos kovos su terorizmu tyrėjai pradėjo tyrimą prieš Rusijos ir Ukrainos pilietį, sunkiai sužeistą per savadarbio įtaiso sprogimą viename viešbutyje netoli Paryžiaus.

Skubios pagalbos tarnybos pirmadienio vakarą gydė smarkiai apdegusį 26-erių metų vyrą, trečiadienį pranešė kovos su terorizmu tarnybos.

Įvykio vietoje, kur detonavo vienas iš sprogstamųjų įtaisų, tyrėjai aptiko bombų gamybai naudojamų medžiagų.

Vyras uždarytas į areštinę.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl vyro dalyvavimo nusikalstamoje teroristinėje organizacijoje, planavimo vykdyti nusikalstamas veikas ir disponavimo sprogstamaisiais įtaisais.

Tyrimą perėmė Prancūzijos vidaus saugumo vyriausioji valdyba.

Pasak laikraščio „Le Journal du Dimanche“, manoma, kad šis vyras yra Rusijos šnipas, o jo taikinys buvo Ukrainai tiekiama Prancūzijos karinė technika.

Pranešta, kad vyro viešbučio kambaryje Ruasi mieste tyrėjai aptiko amonio nitrato – pigaus teroristų mėgstamo sprogmens.

Kaip rašo laikraštis „Le Parisien“, sužeistasis sakė policijai norėjęs pasigaminti mobiliojo telefono baterijų, kai įvyko sprogimas.

Artėjant vasaros olimpinėms žaidynėms Prancūzija pranešė apie daugybę galimos Rusijos įtakos ir bandymų destabilizuoti padėtį atvejų.

Gegužę dažais buvo ištepliotas Holokausto memorialas Paryžiuje, šeštadienį prie Eifelio bokšto buvo aptikti penki karstai, uždengti Prancūzijos vėliavomis su užrašu „Ukrainoje žuvę prancūzų kariai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių