Po žinios apie A. Navalno palaikus – bendražygių kaltinimai: žudikai nori nuslėpti pėdsakus

Pagrindinio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno atstovė spaudai Kira Jarmiš šeštadienį paragino nedelsiant grąžinti jo kūną šeimai.

Socialinėje žiniasklaidoje K. Jarmiš taip pat nurodė, kad A. Navalno motinai buvo pranešta, jog jis mirė penktadienį 14.17 val. vietos (23.17 val. Lietuvos) laiku ir kad kūnas yra Salecharde, mieste netoli Arkties kalėjimo, kuriame jis buvo laikomas.

A. Navalno komanda socialinėje žiniasklaidoje šeštadienį taip pat pranešė, kad jo kūno nėra morge, kur, kaip teigė kalėjimo administracija, jis buvo laikomas.

A. Navalno advokatas, kuris šeštadienį kartu su A. Navalno motina Liudmila atvyko į Salechardą, paskambino į morgą ir jam buvo pasakyta, kad „Aleksejaus kūno nėra morge“, nors kalėjimas, kuriame jis mirė, teigė, kad jis ten yra, platformoje „Telegram“ pranešė rusų opozicionieriaus komanda.

A. Navalno šalininkai pareikalavo nedelsiant grąžinti palaikus.

Rusija pareiškė, kad vis dar vyksta tyrimas dėl jo staigios mirties priežasčių.

Rusijos tyrėjai informavo vieną iš opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno advokatų, kad jo mirties kalėjime priežastis vis dar nežinoma, šeštadienį pranešė K. Jarmiš.

K. Jarmiš socialiniame tinkle „X“ rašė, kad advokatui buvo pasakyta, jog naujos kūno ekspertizės rezultatai bus žinomi tik kitą savaitę, ir apkaltino pareigūnus melu, siekiant išvengti kūno perdavimo šeimai.

Akivaizdu, kad žudikai nori nuslėpti savo pėdsakus.

A. Navalno komanda šeštadienį apkaltino Rusijos pareigūnus mėginant paslėpti pėdsakus ir atsisakant išduoti mirusio Kremliaus kritiko kūną jo artimiesiems.

„Akivaizdu, kad žudikai nori nuslėpti savo pėdsakus, todėl neatiduoda Aleksejaus kūno ir slepia jį net nuo jo motinos“, – sakoma jo komandos socialiniame tinkle „Telegram“ žinutėje.

„Dabar Tyrimų komitetas tiesiai sako, kad Aleksejaus kūnas nebus perduotas jo artimiesiems, kol nebus baigtas tyrimas“, – savo paskyroje paskelbė K. Jarmyš.

 

 

Rusijos pareigūnai pranešė, kad pagrindinis Rusijos opozicijos lyderis A. Navalnas mirė penktadienį vienoje Arkties pataisos kolonijoje, kur turėjo atlikti 19 metų laisvės atėmimo bausmę, likus mėnesiui iki prezidento rinkimų, kuriuose, tikėtina, bus perrinktas Vladimiras Putinas.

A. Navalnas kalėjo Rusijoje tris metus po pasikėsinimo nunuodyti, dėl kurio jis kaltino Kremlių.

Jam mirus Rusijos opozicija neteko pagrindinio lyderiu tuo metu, kai ši šalis vykdo intensyvias represijas ir tęsia karą Ukrainoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galina

Galina portretas
Kaip gaila tiek daug gero padarė Navalnas amerikonam ir jei ne mirtis tai būtų dar labai daug dirbęs nuoširdžiai amerikos labui.užojauta amerikonams. gaila pasimirė žmogus .

Petras I

Petras I portretas
Kada bus galas tam liliPutinui? Visas pasaulis laukia, nesulaukia.

Slykstus

Slykstus portretas
Vatnikai pidoraškos
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių