Prancūzijoje protestuotojai prieš geležinkelio projektą su Italija susirėmė su policija

  • Teksto dydis:

Prancūzijos policija šeštadienį panaudojo ašarines dujas, kai susirėmė su protestuotojais, siekiančiais sustabdyti naujos greitojo traukinio linijos, kuri sujungs Prancūziją ir kaimyninę Italiją ir kuri, pasak projekto priešininkų, sunaikins jautrią Alpių aplinką, tiesimą.

Protestuose netoli Sen Remi de Morjeno kaimo Prancūzijos pietryčiuose dalyvavo, pasak organizatorių, apie 5 tūkst. protestuotojų, nepaisiusių oficialaus tokių susirinkimų draudimo, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas. Policija skelbė, kad protestuotojų buvo apie 3 tūkstančius.

Policija panaudojo ašarines dujas, kai nedidelė dalis protestuotojų pradėjo mėtyti įvairius daiktus į saugumo pajėgas.

Protestuotojai taip pat suplūdo ant netoliese esančios geležinkelio linijos bėgių, sakė AFP korespondentas, nors, kaip pranešė geležinkelių operatorė SNCF, ankstyvą popietę traukinių eismas dėl susidariusios padėties buvo sustabdytas.

Europos Sąjungos remiama naujoji geležinkelio linija turėtų galiausiai sujungti Prancūzijos Lioną ir Italijos Turiną. Ją tiesiant numatoma įrengti 57,5 km ilgio tunelį per Alpes.

Apytikriais skaičiavimais, projektas kainuos daugiau kaip 26 mlrd. eurų.

Projekto šalininkai sako, kad naujoji linija gerokai sumažins krovininį eismą keliuose, tačiau priešininkai teigia, kad ji gali padaryti pražūtingą žalą ekologijai ir kad dėl darbų jau pradeda džiūti šaltiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių