Prancūzijoje sulaikytas rusas, planavęs trikdyti olimpines žaidynes

  • Teksto dydis:

Prancūzijos policija antradienį sulaikė rusą, įtariamą planavus „destabilizacijos veiksmus“ per Paryžiaus olimpines žaidynes, pranešė prokurorai.

1984 metais gimęs vyras buvo sulaikytas ir jo atžvilgiu pradėtas teisminis tyrimas dėl tariamo „renginių, galinčių sukelti destabilizaciją olimpinių žaidynių metu, organizavimo“, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis prokuratūroje, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Šaltinis sakė, kad pradėtas tyrimas dėl „žvalgybinės informacijos perdavimo užsienio valstybei siekiant sukelti priešiškumą Prancūzijoje“, ir pridūrė, kad už šį nusikaltimą gresia iki 30 metų kalėjimo.

Prokurorai teigė, kad „Vidaus reikalų ministerijos prašymu“ apsilankius vyro namuose buvo aptikta įtariamų planų įrodymų.

Jie nepateikė jokios informacijos apie tariamą sąmokslą, tik pasakė, kad jis nebuvo teroristinio pobūdžio ir kad antiteroristinių bylų prokurorai nesekė šios bylos.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas antradienį savaitraščiui „Paris Match“ teigė, kad prieš olimpines žaidynes vidaus reikalų ministras ištyrė daugiau kaip milijoną žmonių, įskaitant sportininkus, trenerius, žurnalistus, savanorius, apsaugos darbuotojus ir net vietos gyventojus, esančius netoli renginių vietų.

Iš jų 4 360 nebuvo leista atvykti į žaidynes, o G. Darmaninui artimi žmonės AFP sekmadienį sakė, kad 880 buvo uždrausta atvykti į žaidynes dėl įtarimų dėl užsienio kišimosi.

Pastaraisiais mėnesiais keli incidentai sukėlė įtarimų, kad užsienio veikėjai bando daryti įtaką Prancūzijos viešajai nuomonei arba kursto nesutarimus, ypač dėl Rusijos invazijos į Ukrainą arba Izraelio kampanijos Gazos Ruože po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio.

Tarp jų – birželį Prie Eifelio bokšto palikti karstai su žinute Ukrainai: „Prancūzijos kariai Ukrainoje“ ir gegužę ant Prancūzijos Holokausto memorialo palikti raudoni delnų antspaudai.

Spalį, netrukus po „Hamas“ išpuolio, ant pastatų Paryžiuje buvo išpurkšti Dovydo žvaigždės simboliai. Vėliau buvo  sulaikyti du moldavai, įtariami dirbę Rusijos federalinė saugumo tarnybai (FSB).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
Tau vakarų rusafobų nacių eilinis melas ir šmeižimo vemalas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių