Protestuojantys lenkų ūkininkai ant kelio išpylė ukrainiečių grūdus: dėl incidento pradėtas tyrimas

Lenkijos prokurorai pranešė, kad pirmadienį pradėjo tyrimą dėl incidento Ukrainos pasienyje po to, kai pasirodė vaizdai, kaip protestuojantys ūkininkai iš ukrainiečių sunkvežimių ant kelio išpila grūdus.

Pradėtas tyrimas dėl „muitinės apsaugos pažeidimo ir turto niokojimo“, AFP sakė Liublino apygardos prokuratūros atstovė spaudai. Ukraina paragino Lenkiją „nubausti“ kaltininkus.

Sekmadienį Lenkijos ūkininkų asociacija paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip protestuotojai atidaro trijų ukrainietiškų sunkvežimių užpakalinius bortus ir iš jų pasipila dalis grūdų krovinio. Pranešama, kad incidentas įvyko Lenkijos teritorijoje, prie Dorohusko pasienio punkto.

Ukrainos ambasadorius Varšuvoje Vasilijus Zvarychas paragino Lenkijos valdžios institucijas įsikišti. Vėliau naujienų agentūra PAP pranešė, kad Lenkijos policija Chelmo mieste pradėjo tyrimą.

Nuo praėjusio penktadienio Lenkijos ūkininkai visoje šalyje protestuoja ne tik prieš ES žemės ūkio politiką, bet ir prieš pigių žemės ūkio produktų importą iš Ukrainos.

Ūkininkai pirmadienį vėl užblokavo eismą trijuose sienos perėjimo punktuose, o kai kuriais atvejais per valandą praleisdavo tik nuo vieno iki trijų sunkvežimių, pranešė Ukrainos pasienio apsaugos tarnybos atstovas Andrijus Demčenka. Lengviesiems automobiliams, autobusams, mažesniems sunkvežimiams ir humanitarinės pagalbos kroviniams nebuvo trukdoma pravažiuoti.

Manoma, kad apie 1,2 tūkst. sunkvežimių, norinčių įvažiuoti į Ukrainą, įstrigo Lenkijos pusėje. Lenkijos ūkininkų ir vežėjų protestai pasienyje tęsiasi jau kelis mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių