Rumunija išduos interneto veikėją A. Tate'ą JK, tačiau ne iškart

  • Teksto dydis:

Bukarešto teismas antradienį patenkino prašymą išduoti prieštaringai vertinamą interneto veikėją Andrew Tate'ą (Endrių Teitą) Jungtinei Karalystei dėl kaltinimų lytiniais nusikaltimais, tačiau tik po to, kai bus baigtas teismo procesas Rumunijoje atskiroje byloje.

Bukarešto apeliacinio teismo sprendimu „nurodoma vykdyti 2024 metų sausio 19 dieną Vestminsterio magistratų teismo išduotą arešto orderį“, tačiau ekstradicija atidedama „iki galutinio bylos išsprendimo“ Rumunijoje, o tai gali užtrukti ne vienerius metus.

A. Tate'as ir jo brolis Tristanas antradienį buvo paleisti iš Rumunijos areštinės, matė naujienų agentūros AFP fotografas.

Jiems ir toliau bus taikoma teisminė priežiūra, kol trečiadienį bus priimtas naujas teismo sprendimas, AFP sakė jų atstovas spaudai.

37 metų A. Tate'as ir jo brolis Tristanas buvo sulaikyti pirmadienio vakarą dėl įtarimų seksualine agresija JK 2012–2015 metais.

Bukarešto teismas leido juos suimti parai, pranešė policija.

Keturios moterys buvo pranešusios apie įtariamą A. Tate'o seksualinį smurtą ir fizinę prievartą, tačiau Karališkoji prokuratūra nusprendė nekelti jam baudžiamosios bylos.

Atskiroje byloje Rumunijoje A. Tate'as kaltinamas išžaginimu, prekyba žmonėmis ir nusikalstamos grupuotės sudarymu siekiant seksualiai išnaudoti moteris.

Jis buvo sulaikytas netoli Bukarešto 2022 metų gruodį kartu su savo broliu Tristanu ir dviem rumunėmis. Rumunijos prokurorai visus keturis asmenis oficialiai apkaltino praėjusių metų birželį. Jie neigė kaltinimus.

8,9 mln. sekėjų socialiniame tinkle „X“ turintis A. Tate'as ne kartą tvirtino, kad Rumunijos prokurorai neturi jokių įrodymų prieš jį ir kad vykdomas politinis sąmokslas jį nutildyti.

Anksčiau jam buvo uždrausta naudotis įvairiomis žinomomis socialinių tinklų platformomis už mizoginiškų pažiūrų reiškimą ir neapykantos kalbą.

Po suėmimo Rumunijoje broliai Tate'ai tris mėnesius buvo laikomi policijos areštinėje, paskui jiems buvo paskirtas namų areštas. Vėliau jų gyvenamoji vieta buvo apribota Bukarešto savivaldybės ir netoliese esančios Ilfovo apskrities teritorijose. Šiuo metu jie negali išvykti iš Rumunijos.

Byla Rumunijoje vis dar yra parengiamojoje stadijoje – procese, kuriame kaltinamieji gali ginčyti prokurorų įrodymus. Teismo posėdžio data dar nenustatyta.

Sausį A. Tate'as laimėjo apeliacinį skundą dėl Rumunijos pareigūnų areštuoto jo turto, kuris buvo konfiskuotas praėjus kelioms savaitėms po to, kai jis buvo suimtas.

Rumunijos institucijos buvo konfiskavusios 15 prabangių automobilių, 14 dizainerių laikrodžių ir grynųjų pinigų keliomis valiutomis, kurių vertė siekia 3,6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koza Nostra

Koza Nostra portretas
irgi ne iskart atiduodavo. Dalimis dazniau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių