Rusija iškėlė bylas Kursko srityje dirbantiems užsienio žurnalistams

  • Teksto dydis:

Rusijos FSB saugumo tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad iškėlė baudžiamąsias bylas žurnalistams, įskaitant CNN korespondentą, kurie rengė reportažus iš Ukrainos kontroliuojamų Rusijos Kursko srities dalių, dėl „neteisėto sienos kirtimo“.

FSB teigė, kad pradėjo bylas prieš CNN, Italijos transliuotojo RAI reporterius ir du Ukrainos žurnalistus ir netrukus juos įtrauks į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą.

Už jiems inkriminuojamą nusikaltimą gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Antradienį Rusija pareiškė iškvietusi JAV diplomatę dėl neva provokacinio žiniasklaidos reportažo iš Ukrainos pajėgų kontroliuojamos Kursko srities dalies.

Pastarosiomis dienomis kelios JAV žiniasklaidos priemonės paskelbė reportažus iš Sudžos – pagrindinio ukrainiečių užimto miesto.

Užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad tokie veiksmai rodo, esą JAV yra tiesioginė konflikto su Kyjivu dalyvė. Šį argumentą Maskva jau seniai naudoja vaizduodama Ukrainą kaip šalį, kuri pati nepriima sprendimų.

Rusiją sukrėtė rugpjūčio 6-ąją prasidėjęs Ukrainos įsiveržimas į Kursko regioną.

Per daugiau nei dvejus metus trunkantį Maskvos puolimą Ukrainoje Rusijos karo korespondentai rengia reportažus iš Maskvos užimtų miestų ir miestelių.

Kremlius neleidžia rengti nepriklausomų ar kritiškų reportažų apie savo veiksmus Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: FSBRusijakaras Ukrainojebylos žurnalistamsKurskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių