Rusija paskelbė sunaikinusi didžiausią Ukrainos kariuomenės degalų bazę

Rusija penktadienį paskelbė sunaikinusi didžiausią išlikusią Ukrainos kariuomenės degalų bazę, smogusi jai iš laivų paleidžiamomis sparnuotosiomis raketomis „Kalibr“.

„Kovo 24-osios vakarą tiksliai nutaikomomis jūrinio bazavimo sparnuotosiomis raketomis „Kalibr“ buvo smogta degalų bazei Kalynivkos gyvenvietėje netoli Kyjivo“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Ministerija pridūrė, kad ši saugykla buvo didžiausia išlikusi Ukrainos kariuomenės degalų bazė, iš kurios buvo aprūpinamos pajėgos provakarietiškos šalies centrinėje dalyje.

Pranešimas buvo paskelbtas invazijos, kurią Maskva pabrėžtinai vadina ne karu, o „specialiąja karine operacija“, 29-ąją dieną. Per šią kampaniją tūkstančiai žmonių žuvo, daugiau kaip 10 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Nuo Maskvos karinių veiksmų Ukrainoje pradžios vasario 24 dieną Rusijos pajėgos sunaikino daugiau kaip 260 dronų, per 1 580 tankų ir kitų šarvuotųjų mašinų, taip pat 204 oro erdvės gynybos sistemas, teigia Gynybos ministerija.

Ukrainos pajėgoms pavyko paralyžiuoti pirminį Rusijos puolimą ir netgi surengti keletą sėkmingų atsakomųjų puolimų, pastebima vis daug ženklų, kad abi pusės ruošiasi ilgam ir kruvinam karui, kurio nė viena negali lengvai laimėti.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojedegalų bazėsunaikinta degalų bazėrusijos kariuomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių