Rusija teigia užėmusi dar vieną kaimą Rytų Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Rusija sekmadienį pranešė, kad jos pajėgos užėmė dar vieną kaimą Ukrainos rytiniame Donecko regione.

Rusijos kariai „išlaisvino Čiharių kaimą“ Donecko regione, pranešė Gynybos ministerija socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pranešime.

Šeštadienį Maskva pranešė, kad jos pajėgos užėmė kitą nedidelį kaimą Donecke, kur, Kyjivo teigimu, vyksta aršiausios kovos visoje fronto linijoje.

Nuo metų pradžios Rusija pasiekė nemažai laimėjimų mūšio lauke, o vasarį užėmė pramoninį centrą Avdijivką.

Tačiau rusų karių pažanga stringa, karui, atrodo, įstrigus sekinančioje fazėje, kai nė vienai pusei nepavyksta pasiekti lemiamo proveržio. Abi pusės teigia, kad viena kitai pridaro daug nuostolių.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pakartojo reikalavimą, kad ukrainiečių kariuomenė visiškai pasitrauktų iš Donecko ir dar trijų kitų Ukrainos pietuose ir rytuose esančių regionų, jei nori taikos.

Chersone buvo sužeista nėščia moteris

Sekmadienį Rusijos pajėgos apšaudė Pietų Ukrainos Chersono miestą. Buvo sužeista nėščia moteris.

Apie tai tinkle „Telegram“ pranešė regiono karinė administracija.

„Rusijos kariuomenė dar kartą apšaudė gyvenamuosius Chersono rajonus. Buvo apšaudytas Korabelnyj rajonas. Buvo apgadinti privatūs namai. Yra žinoma, kad buvo sužeista viena moteris. Greitoji medicinos pagalba hospitalizavo nėščią 32 metų moterį, kuriai pasireiškė apsinuodijimo degimo produktais požymiai“, – sakoma paskelbtame įraše.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekarasRusijaUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių