Rusija: ukrainiečių dronas smogė kuro saugyklai pasienio regione

  • Teksto dydis:

Ukrainiečių dronai trečiadienį atakavo kuro saugyklą geležies perdirbimo gamykloje Rusijos Kursko srityje netoli sienos su Ukraina ir sukėlė gaisrą vienoje talpykloje, pranešė srities gubernatorius.

„Kursko sritį užpuolė Ukraina. Dronas atakavo degalų ir tepalų saugyklą“, – „Telegram“ platformoje paskelbtame vaizdo pranešime sakė Kursko srities gubernatorius Romanas Starovoitas.

Po dviejų valandų jis pranešė, kad antras dronas smogė tai pačiai saugyklai Michailovskio kasybos ir perdirbimo gamykloje Železnogorske, esančiame maždaug už 90 km nuo sienos su Ukraina.

Gubernatorius pridūrė, kad per išpuolį užsidegė kuro talpykla, tačiau žmonės nenukentėjo.

Pastaraisiais mėnesiais Kyjivas surengė daugybę dronų atakų prieš Rusijos energetikos objektus, siekdamas atakuoti gyvybiškai svarbų šalies energetikos ir dujų sektorių, kurį, ukrainiečių teigimu, Rusija naudoja savo kariniam puolimui.

10.45 val. vietos (9.45 val. Lietuvos) laiku paskelbtame pranešime R. Starovoitas įspėjo Železnogorsko gyventojus apie galimus būsimus išpuolius ir nurodė žmonėms „slėptis patalpose be langų ir su tvirtomis sienomis“.

„Jei esate gatvėje, eikite į artimiausią pastatą, požeminę perėją ar automobilių stovėjimo aikštelę“, – nurodė jis.

Kaimyninės Belgorodo srities gubernatorius taip pat pareiškė, kad Ukraina naktį apšaudė iš artilerijos ir atakavo dronais. Viačeslavas Gladkovas sakė, kad per atakas buvo padaryta tam tikra žala, bet aukų nebuvo.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad numušė Ukrainos dronų virš Belgorodo ir Voronežo sričių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaukrainiečių dronaskuro saugykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių