Šaltinis: Ukraina prisiima atsakomybę už dronų smūgus Rusijos naftos cisternoms

  • Teksto dydis:

Ukrainos pajėgos naktį įvykdė dronų ataką Pietų Rusijoje netoli Azovo miesto, per kurią užsidegė kelios naftos cisternos ir kilo didelis gaisras, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis Kyjive.

Kyjivas ir anksčiau taikėsi į Rusijos energetikos objektus, teigdamas, kad jie yra teisėti taikiniai, nes Kremlius juos naudoja savo kariuomenei aprūpinti.

Per daugiau kaip dvejus metus vykdomą invaziją Rusija taip pat surengė dešimtis mirtinų išpuolių prieš Ukrainos elektrines, nualindama šalies energetikos tinklą.

„Dėl dronų atakos Azove užsidegė naftos produktų cisternų. Preliminariais duomenimis, aukų nėra“, – per platformą „Telegram“ pranešė Rostovo srities gubernatorius Vasilijus Golubevas.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos paskelbtame vaizdo įraše matyti tiršti dūmai ir liepsnos, kylantys virš kelių cisternų.

Ukraina nenurodė, kiek dronų įvykdė ataką.

„SBU (Ukrainos saugumo tarnyba) ir toliau taikys „dronų sankcijas“ Rusijos naftos perdirbimo kompleksui ir mažins priešo ekonominį potencialą, suteikiantį agresoriui išteklių karui prieš Ukrainą“, – sakė su gynyba susijęs šaltinis.

Jis taip pat tvirtino, kad SBU dronai sudavė daugiau kaip 20 sėkmingų smūgių Rusijos naftos objektams įvairiuose regionuose.

Gesinti antradienio naktį kilusio gaisro, kuris apėmė mažiausiai 3,2 tūkst. kv. m, buvo atsiųsta maždaug 200 ugniagesių ir gelbėtojų, nurodė rusų Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Rostovo regionas yra prie Ukrainos sienos, jame įsikūręs operatyvinis štabas, prižiūrintis Rusijos karinį puolimą Ukrainoje.

Tuo metu kalbėdama apie padėtį mūšio lauke Ukraina pareiškė, kad Rusijos pajėgos bando šturmuoti Časiv Jaro pakraščius. Šio strategiškai svarbaus miesto Ukrainos rytuose užėmimas galėtų paspartinti Rusijos pažangą.

Daugiausiai kovų ir išpuolių jau daugiau nei dvejus metus įvyksta rytinėje Donecko srityje, kurioje yra ir karo nuniokotas Časiv Jaras. Kremlius tvirtina, kad ši Ukrainos sritis priklauso Rusijai.

„Priešas ir toliau bando veržtis į Časiv Jaro Novo mikrorajoną“, – pranešė Ukrainos kariuomenė, nurodydama, kad „šiuo metu vyksta mūšiai“.

Toliau į pietus Maskvos pajėgos veržiasi link Pokrovsko ir artėja prie svarbios tranzito arterijos bei tiekimo maršruto, jungiančio teritorijos šiaurėje esančius civilinius centrus su piečiau esančiais miestais.

Ukrainos oro pajėgos antradienį paskelbė praėjusią naktį sunaikinusios 10 rusų paleistų dronų.

 


Šiame straipsnyje: RusijaRostovo sritisgaisrasnaftos saugykloskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių