Rusijos pajėgos pareiškė per naktį sunaikinusios vienuolika Ukrainos dronų

  • Teksto dydis:

Okupantai penktadienį pareiškė per naktį sunaikinę vienuolika Ukrainos dronų, nors vienas bepilotis orlaivis, regiono gubernatoriaus teigimu, numetė sprogmenų ant elektros pastotės ir nutraukė vietinį elektros tiekimą.

„Oro gynybos sistemos sunaikino vienuolika ukrainiečių bepiločių orlaivių, vieną iš jų – virš Kalugos srities teritorijos, o dešimt – virš Kursko srities“, – „Telegram“ platformoje pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Kursko gubernatorius Romanas Starovoitas sakė, kad su Rytų Ukraina besiribojantį regioną masiškai atakavo Ukrainos dronai.

Jis teigė, kad Belajos kaime, esančiame mažiau nei už 25 km nuo sienos su Ukraina, šios šalies dronas numetė du sprogstamuosius užtaisus ant elektros pastotės.

„Vienas iš transformatorių užsidegė. Penkioms gyvenvietėms ir ligoninei buvo nutrauktas elektros energijos tiekimas. Į įvykio vietą išskubėjo ugniagesių komandos, – pridūrė R. Starovoitas. – Elektros tiekimas bus atnaujintas, kai tik bus saugu tai padaryti.“

Gubernatorius įspėjo piliečius, kad dėl nukritusių dronų savaiminio susinaikinimo pavojaus draudžiama liesti jų nuolaužas, artintis prie jų ar fotografuoti.

Anksčiau Rusija pranešė ketvirtadienio vakarą sunaikinusi du Ukrainos bepiločius orlaivius virš kaimyninės Belgorodo srities.

Pasak Gynybos ministerijos, pirmajam dronui kelias buvo užkirstas ketvirtadienį apie 17 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Antras dronas buvo numuštas maždaug po keturių valandų.

„Ukrainos bepilotį orlaivį virš Belgorodo srities sunaikino budinčios oro gynybos sistemos“, – „Telegram“ pranešė ministerija.

Belgorodas ir Kurskas, esantys į pietus nuo Maskvos, ribojasi su Rytų Ukraina. Kalugos regionas yra arčiau Rusijos sostinės.

Nuo birželio pradžios, kai Ukraina pradėjo kontrpuolimą, Rusija reguliariai atlaiko dronų atakas, per kurias pavieniais atvejais buvo apgadinti pastatai, taip pat ir Maskvoje. Rusijos pareigūnai sumenkina jų reikšmę.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojesunaikino dronuselektros pastotėoro gynyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių