Per Rusijos raketų smūgį į viešbutį Charkive sužeista 13 žmonių

  • Teksto dydis:

Dvi Rusijos raketos pataikė į viešbutį antrame pagal dydį Ukrainos mieste Charkive ir sužeidė 13 žmonių, įskaitant užsienio žurnalistus, pranešė vietos pareigūnai.

Šie smūgiai surengti trečiadienio vakarą. Tiek Maskva, tiek Kyjivas kaltina vienas kitą dėl dešimčių civilių aukų, smarkiai suintensyvėjus išpuoliams.

„Trylika žmonių buvo sužeisti“, tarp jų – Turkijos pilietis ir kartvelas, pranešė generalinė prokuratūra.

„Dvi raketos pataikė į viešbutį Charkivo centre. Ten nebuvo kariškių. Bet buvo 30 civilių“, – rašė miesto meras Ihoris Terechovas platformoje „Telegram“.

Jis sakė, kad vienas sužeistasis yra labai sunkios būklės, ir pridūrė, kad tarp sužeistųjų yra ir turkų žurnalistų.

Charkivo srities administracijos vadovas Olehas Synjehubovas nurodė, kad raketos S-300 buvo paleistos iš Belgorodo srities, esančios prie sienos su Ukraina, ir pridūrė, kad sunkios būklės 35-erių vyras paguldytas į ligoninę.

Per šiuos smūgius taip pat buvo apgadinti keli kiti pastatai, įskaitant du daugiabučius.

„Be viešbučio, nukentėjo gyvenamieji pastatai – vienas komunalinis, vienas privatus, automobilių salonas ir gamybos įmonė“, – vardijo meras I. Terechovas.

Antras pagal dydį Ukrainos miestas, esantis maždaug už 30 km nuo Rusijos sienos, nuo intensyvių bombardavimų nukentėjo ir anksčiau.

Kitapus sienos Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad oro gynyba numušė keturis ukrainiečių dronus Tulos, Kalugos ir Rostovo srityse.

Voronežo gubernatorius Aleksandras Gusevas taip pat pranešė, kad naktį Ukrainos dronas pataikė į negyvenamo pastato stogą, tačiau teigė, kad žala nepadaryta.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojecharkivasviešbutisžuvę žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių