Per Rusijos raketų smūgį Odesoje žuvo trys žmonės

Per Rusijos raketų ataką Ukrainos pietiniame Odesos uostamiestyje ankstyvą trečiadienį žuvo mažiausiai trys žmonės ir 13 buvo sužeista, pranešė pareigūnai.

Rusija iš laivo Juodojoje jūroje paleido keturias raketas „Kalibr“, platformoje „Telegram“ pranešė regiono karinės administracijos atstovas Serhijus Bratčukas.

Tris iš jų perėmė oro gynyba, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė regiono administracija.

Pasak S. Bratčuko, per smūgį maisto sandėlyje žuvo trys darbuotojai ir dar septyni buvo sužeisti.

„Po griuvėsiais gali būti žmonių“, – pridūrė jis.

Pasak jo, dar šeši žmonės buvo sužeisti, kai miesto centre buvo apgadintas verslo centras, parduotuvės ir gyvenamasis kompleksas.

Ukrainos generalinio štabo atstovas Andrijus Kovalovas sakė, kad Rusijos pajėgos suintensyvino raketų ir aviacijos smūgius Ukrainai, Kyjivui pradėjus kontrpuolimą.

Spaudos konferencijoje jis sakė, kad Charkivo, Donecko ir Kirovohrado srityse, taip pat Odesos regione, buvo smogta sparnuotosiomis raketomis „Ch-22“, iš jūros paleidžiamomis sparnuotosiomis raketomis „Kalibr“ ir Irano gamybos dronais „Shahed“. Devyni iš jų buvo perimti.

A. Kovalovas sakė, kad Ukrainos pajėgos padarė pažangą keliuose maždaug 1 000 km fronto linijos frontuose, o mūšiai tęsiasi mažiausiai dviejose gyvenvietėse rytinėje Donecko srityje arba netoli jų. Rusija yra okupavusi ir kontroliuoja beveik penktadalį Ukrainos teritorijos.

Britanijos gynybos ministerija socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad Pietų Ukrainoje, palyginti su kitomis fronto dalimis, Rusijos oro pajėgoms dažnai buvo leidžiama vykdyti daugiau operacijų.

Išpuolis surengtas kitą dieną po to, kai per raketų smūgį Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio gimtajame Kryvyj Riho mieste žuvo 12 žmonių. Šio išpuolio aukų skaičius trečiadienį išaugo, ligoninėje mirus vienam iš sužeistųjų.

Odesa buvo mėgstama daugelio ukrainiečių ir rusų atostogų vieta, kol praėjusių metų vasarį prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė karius į Ukrainą.

Nuo invazijos pradžios Rusijos pajėgos Odesą bombardavo kelis kartus.

Sausį Jungtinių Tautų kultūros agentūra UNESCO istorinį Odesos centrą įtraukė į pavojuje atsidūrusių pasaulio paveldo objektų sąrašą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeOdesaRusijos raketosžuvo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių