Rusijos žurnalistas: V. Putinas galvoja tik apie karą, rusų likimai jo nejaudina

  • Teksto dydis:

Rusijos žurnalistas Timūras Olevskis sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dar kuria ateities planus planų ir neketina trauktis iš valdžios. Tačiau dabar aišku, kad diktatorius nepradės branduolinio karo, skelbia Unian.

T. Olevskis apie tai papasakojo interviu Unian.

Jis pakomentavo V. Putino kalbą, kurios, jis norėtų, kad apskritai nebūtų.

„Negalime tikėtis, kad V. Putino kalba bus politinis pareiškimas, kuris daugelį metų turės įtakos žmonių ateičiai. Ne todėl, kad nesuprantame, kiek laiko jis bus valdžioje, o dėl to, kad jo kalbos vis labiau atitrūksta nuo realybės, neturi nieko bendra su tuo, ką žmonės pamatys rytoj – parduotuvėse, kare. Ramzanas Kadyrovas, Jevgenijus Prigožinas yra arčiau sprendimų priėmimo nei žmogus, kuris daug ką įsivaizdavo savo galvoje“, – tikino žurnalistas.

 

 

T. Olevskis teigė atkreipęs dėmesį į du dalykus. Žurnalisto teigimu, V. Putinas neplanuoja pradėti branduolinio karo, tačiau vis dar svajoja padalyti pasaulį.

„V. Putinas turi planų ateinantiems dešimčiai metų. Branduolinis karas tikriausiai bus atšauktas, jei bus planų ateinantiems dešimčiai metų. Antras svarbus dalykas – jo pareiškimas apie antiglobalizmą. Prieš 20 metų antiglobalizavimo judėjimas atrodė kaip pasaulinis pasipriešinimas pagrindiniams – buržuaziniams, kapitalistiniams. Dabar aiškėja, kad yra pasaulis, kuris nori susijungti į vieną bendrą tautų šeimą su ekonominėmis grandinėmis, kurios garantuoja karų nebuvimą. Tačiau yra bepročių, kurie nori, kad pasaulis būtų padalintas. V. Putinas tarp tokių žmonių yra lyderis. Arba pagavęs šią tendenciją ir piliečių baimę jais pasinaudojo. Pigiai nusipirko ir pavergė tuos, kurie turi mažiausiai pinigų su baisia ​​ideologija“, – pridūrė pašnekovas.

Tačiau būtent jis, kaip žmogus, politiškai išgyveno savo paties nuodus.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad V. Putino kalbose nėra nė žodžio apie rusų gyvenimo planus. Diktatorius galvoja tik apie karą, Rusijos piliečių likimai jo nejaudina.

„Nelabai aišku, ar, žiūrint į šią kalbą, galima kažkaip planuoti ir numatyti paties V. Putino politinę ateitį. Viena vertus, aišku, kad ateinančius dešimt metų jis planuoja praleisti Kremliuje. Gyventi ilgai ir būti prezidentu iki savo dienų pabaigos. Tačiau pastarųjų dienų ir savaičių tendencijos rodo, kad visi jo planai dabar nuo jo nepriklauso. Tai nereiškia, kad jis tapo nepavojingas, nes visa jo aplinka yra pavojinga. Tačiau būtent jis, kaip žmogus, politiškai išgyveno savo paties nuodus“, – reziumavo T. Olevskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių