Savaitgalį – daugiau kaip 90 mėginimų nelegaliai kirsti Baltarusijos ir Lenkijos sieną

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį užfiksuota daugiau kaip 90 mėginimų nelegaliai kirsti Baltarusijos ir Lenkijos sieną.

Kaip pranešė Palenkės vaivadijos sienos apsaugos būrio atstovė spaudai majorė Katarzyna Zdanowicz,  nelegaliai kirsti sieną mėginta Bialovežos, Narevkos ir Krynkų kaimų apylinkėse. Penktadienį buvo užfiksuota per 10 mėginimų, šeštadienį – per 50, o sekmadienį - beveik 30.

Pasak K. Zdanowicz, sekmadienį prie Bialovežos kaimo užsieniečiai iš Baltarusijos teritorijos apmėtė Lenkijos patrulius akmenimis ir pagaliais. „Per incidentą niekas nenukentėjo“, – pridūrė ji.

Pastaruoju metu Lenkijos sienos apsaugos tarnyba informuoja apie naujus mėginimus kirsti pasienio upes. Savaitgalį netoli Krynkų 20 migrantų bandė persikelti per Svisločių.

Lenkijos pareigūnų duomenimis, nuo liepos pradžios užfiksuota per 810 mėginimų nelegaliai kirsti sieną iš Baltarusijos teritorijos. Birželio mėnesį užregistruota per 3,7 tūkst. mėginimų, gegužę – per 8 tūkst., balandį – beveik 3,4 tūkst. Sulaikyti asmenys atvyko iš 41 šalies.

Užpernai 186 km ruože pasienyje su Baltarusija buvo pastatyta 5,5 m aukščio plieninė užtvara, kuri yra pagrindinis šios sienos apsaugos nuo nelegalios migracijos elementas. Ją papildo kamerų ir jutiklių sistema, padedanti kontroliuoti 206 km ilgio sienos ruožą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių