Siaubinga naktis Latvijoje: pranešama apie vieną stipriausių audrų istorijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvoje praūžus galingai vėtrai, kaimyninės Latvijos žiniasklaida skelbia, kad ši audra – viena stipriausių pastarųjų metų audrų šalyje. Čia pranešama apie apsemtas gatves, vėjo išvartytus medžius, dingusią elektrą.

Iki 14 val. Latvijos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo apie 1 tūkst. pranešimų dėl audros padarytos žalos, pranešė latvių portalas tv3.lv. Tai yra maždaug du kartus daugiau nei praėjusių metų spalio mėnesio audros, visuomeniniui transliuotojui lsm.lv sakė tarnybos atstovė Viktorija Gribuste.

Daugiausiai skambučių sulaukta iš Jūrmalos, Rygos ir Pierygos. Labiausiai nuo audros nukentėjusių vietovių gyventojai raginami likti namuose.

Stipriausi vėjo gūsiai buvo pastebėti Rygos centre, čia jie siekė 27 m/s.

Žiemą tokie vėjo gūsiai nepadarytų didelės žalos, tačiau vidurvasarį, kai medžiai būna lapuoti, jie kur kas labiau veikiami vėjo ir lūžta greičiau.

 

 

Kaip pranešė tv3.lv, ugniagesiai ir toliau važiuoja į iškvietimus, valo važiuojamąsias dalis, šaligatvius, pastatus ir automobilius nuo nuvirtusių medžių. Labai dažnai pakeliui į įvykio vietą ugniagesiai gelbėtojai yra priversti sustoti, kad nuo važiuojamosios dalies pašalintų medį, apie kurį anksčiau nebuvo pranešta.

Pranešama, kad per gelbėjimo darbus nukentėjo ugniagesys.

 

Anot lsm.lv, audra žalos padarė ne vienam pastatui Rygoje. Nulūžęs medis apgadino valstybinės gimnazijos ir socialinės globos centro „Stella maris“ stogą.

Kaip pranešė Rygos miesto vicemeras Edvardas Ratniekas, audra apgadino ir sostinės katedros stogą.

E. Ratniekas socialiniuose tinkluose paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti nuo stipraus vėjo atitrūkusi ir siūbuojanti didelė stogo dalis.

Naktį Latvijoje be elektros liko dešimtys tūkstančių namų ūkių, kartais jų skaičius išaugdavo iki 50 tūkst.

Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba neturi informacijos apie per audrą sužalotus žmones, tačiau naktį į 112 skambino žmonės, kurie išsigando, nes ant automobilio užkrito medžių šakos arba prieš pat automobilį nulūžo medžiai.

Praėjusią naktį pagalba buvo suteikta keliems Liepojos autobuso keleiviams, kurie dėl nuvirtusių medžių įstrigo greitkelyje Ryga–Liepoja. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių