Šimtatūkstantiniame „Pride“ parade – tik per plauką nuo tragedijos

Austrijos policija suėmė tris jaunuolius, įskaitant 14-metį, kurie, kaip įtariama, planavo išpuolį per šimtus tūkstančių žmonių sutraukusias Vienos „Pride“ eitynes, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Pasak vidaus žvalgybos agentūros (DSN) vadovo Omaro Haijawi Pirchnerio (Omaro Haidžavio Piršnerio), prieš eitynes buvo sulaikyti 14, 17 ir 20 metų jaunuoliai, kurie, kaip įtariama, simpatizavo „Islamo valstybei“ (IS).

Jis sakė žurnalistams, kad šeštadienį Vienos centre vykusiame „Pride“ parade dalyvavusiems asmenims niekada nekilo jokia grėsmė.

„Jie simpatizavo „Islamo valstybei“ internete ir dalijosi ekstremistiniu turiniu. Šiame kontekste įtariamieji sutelkė dėmesį į „Pride“ paradą kaip galimą išpuolio taikinį“, – sakoma Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pranešime spaudai.

Šeštadienį per reidus dviejose patalpose pareigūnai aptiko ginklų ir kitų įrodymų prieš tris bosnių ir čečėnų kilmės austrus.

Įtariamieji sutelkė dėmesį į „Pride“ paradą kaip galimą išpuolio taikinį.

Vienas iš jų jau anksčiau buvo žinomas policijai. Policija žurnalistams pranešė, kad jie planavo išpuolio metu panaudoti „peilius arba transporto priemones“.

LGBTQI eitynėse dalyvavo apie 300 000 žmonių.

2020 metų lapkritį nuteistas grupuotės IS šalininkas pradėjo šaudyti Vienos centre, nužudė keturis ir sužeidė dar 23 žmones, kol policija jį nušovė.

Tai buvo pirmasis mirtinas džihadistų išpuolis Alpių šalyje.

Anksčiau šiais metais Vienos teismas du įtariamus šaulio bendrininkus nuteisė kalėti iki gyvos galvos, o kitiems dviem skyrė 19 ir 20 metų laisvės atėmimo bausmes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>valstiečių....

>valstiečių.... portretas
valstiečiai bent karvių turi, o savo pimpį melži, varganas sėdmaišininke., aplipęs paskolomis.

Valstieciu internetine sueiga

Valstieciu internetine sueiga portretas
Na va, patvoriniai kaimieciai foteliuose susirinko padiskutuoti ;) Eikite karviu melzti jus, runkeliai ;)))

Sakykite,

Sakykite, portretas
ko pasauliui reikia, kad jis atsipeiketu.O, ar dar yra tokia galimybe?
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių