Skandalas „Disnėjuje“ – paauglė tapo seksualinio išnaudojimo auka: iš manęs buvo atimta nekaltybė

Jungtines valstijas sukrėtė dar vienas skandalas dėl vaikų seksualinio išnaudojimo pasitelkiant dirbtinio intelekto (DI) sukurtas vaizdų klastojimo programas. Paaiškėjo, kad viena iš tokio seksualinio išnaudojimo aukų tapo „Disney Channel“ šešiolikmetė žvaigždutė Kaylin Hayman.

K. Hayman gyvena labai panašiai, kaip ir dauguma šešiolikmečių. Nemaža jos gyvenimo dalis susijusi su mobiliuoju telefonu – taip palaikomi santykiai su draugais ir keičiamasi šokių įrašais. Būtent per šokius ji pateko į Disnėjaus kanalą.

Bet vieną popietę po mokyklos ji sulaukė pribloškiančio skambučio iš FTB. Tyrėjas pasakė jai, kad už tūkstančių mylių nuo jos gyvenantis vyras panaudojo dirbtinį intelektą, kad seksualiai ją išnaudotų. Jos jaunu veidu buvo pakeisti seksu užsiimančių suaugusių moterų veidai.

Apsipyliau ašaromis, negalėjau patikėti, kad mano gyvenime taip atsitiks. Tai šlykštu.

„Apsipyliau ašaromis, negalėjau patikėti, kad mano gyvenime taip atsitiks. Tai šlykštu. Tą momentą iš manęs buvo atimta nekaltybė. Tuose vaizduose buvau dvylikametė mergaitė. Ir mažų mažiausia tai – beširdiška. Pasijutau tokia vieniša, nes nežinojau, kad pasaulyje gali būti tokių nusikaltimų“, – kalbėjo DI sukurtų seksualinės prievartos vaizdų auka K. Hayman.

K. Hayman pateko į pastaruoju metu didėjantį DI sukurtos pornografijos aukų ratą. Tai nauja, siaubingo vaikų lytinio išnaudojimo, sritis. Policija skuba sugaudyti tokius nusikaltėlius.

Tyrėjas Terry Dobrosky iš Kalifornijos aiškinasi nusikaltimus dėl vaikų išnaudojimo. Jo komanda seka tuos, kurie gamina ir naudoja tokio pobūdžio turinį, sukurtą panaudojant DI .

„Šis asmuo pasivadinęs – „myliu mažytes mergaites“ ir jo komentaras: – „DI kokybė vis geresnė“. Kitas pasakoja, kaip DI padėjo jo priklausomybei – ne tam, kad ją įveiktų, bet atvirkščiai. Pavyzdžiui, galiu įvesti: noriu modelio – paauglės ir man pateiks paaugles“, – pasakojo Venturos apygardos prokuratūros tyrėjas T. Dobrosky.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Šių DI sukurtų vaizdų kokybė tokia gera, kad policijai dabar nelengva atskirti, kur yra DI produktas, o kur vaizduoja realias aukas.

„Iš kur DI žino, kaip vaikas atrodo nuogas? Tai ir yra problema, nes kai kurie modeliai apjungiami su jau žinomais vaikų išnaudojimo pavyzdžiais“, – aiškino T. Dobrosky.

Tokie dalykai vyksta ne tik „tamsiajame“ internete. Mokyklose vaikai fotografuoja savo bendraklasius ir panaudoja DI, kad uždėtų jų veidus ant nuogų kūnų. Pavyzdžiui, Beverli Hill vidurinėje keli 13–14 metų mokinai taip pasielgė ir buvo pašalinti. Kita vertus, Kalifornijoje tai net nėra nusikaltimas, nors vietos teisininkai bando pakeisti padėtį.

„Tai technologija, kuri taip lengvai prieinama, kad ir vidurinės mokiniai gali ją panaudoti tam, kad traumuotų kitus paauglius. Dėl to reikia susirūpinti, nes blogose rankose ji gali padaryti neatitaisomos žalos“, – įsitikinusi Venturos apygardos prokuroro pavaduotoja Rikole Kelly.

Būtent žala vaikų psichikai kelia daugiausiai nerimo, ypač kol nėra priimtų naujų vaikus nuo DI suklastotų seksualinių vaizdų ginančių įstatymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yopas

Yopas portretas
Ne tavo piz kentėjo ko pergyvent

Juokas pro ašaras :D

Juokas pro ašaras :D portretas
Straipsnis apie nieką... Ant mano namo sienos kažkas buvo nupaišęs by...į, ar aš taip pat tapau seksualinio išnaudojimo auka?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių