Stambule sugriuvo penkių aukštų daugabutis: žuvo žmogus, dar aštuoni buvo sužeisti

  • Teksto dydis:

Stambule sugriuvus penkių aukštų gyvenamajam namui žuvo vienas žmogus, dar aštuoni buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Griūtis vėl sukėlė nuogąstavimų dėl pastatų būklės mieste, kuriame dažni žemės drebėjimai.

Per televiziją paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip ugniagesiai rankomis perkelia nuolaužas iš sugriauto penkiaaukščio pastato Kiučiukmedžės rajone, įsikūrusiame europinėje miesto dalyje.

Iš pradžių iš nuolaužų buvo ištraukti septyni žmonės, iš kurių du buvo sunkiai sužeisti, sakė įvykio vietoje apsilankęs Stambulo gubernatorius Davutas Gulas (Davutas Giulas).

Vėliau jo biuras pranešė, kad buvo išgelbėtas dar vienas sužeistas asmuo ir rastas jo kūnas.

Gubernatoriaus biuras paskelbė, kad 36 metų senumo pastatas sugriuvo 8.40 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Priežastis iš karto nebuvo aiški, tačiau sprogimo ar seisminio aktyvumo požymių nepastebėta. Tik dviejuose viršutiniuose aukštuose buvo gyvenama, o likusioje pastato dalyje veikė įmonės.

Iš kitoje gatvės pusėje esančios kameros užfiksuoti vaizdai parodė, kad žmonės, griūties metu stotelėje laukę viešojo mikroautobuso, vos išvengė krintančių nuolaužų.

Pernai per 7,8 balo stiprumo žemės drebėjimą pietinėje Turkijos dalyje ir kaimyninėje Sirijoje žuvo daugiau kaip 59 tūkst. žmonių. Ši nelaimė parodė, kad Turkijoje prastai laikomasi statybų taisyklių.

Stambulas, kuriame oficialiai gyvena 16 mln. gyventojų, yra netoli Šiaurės Anatolijos lūžio.

1999 metais per žemės drebėjimą  Turkijos šiaurės vakaruose žuvo daugiau nei 18 tūkst. žmonių. Savivaldybė teigė, kad 200 tūkst. pastatų, kuriuose gyvena 3 mln. žmonių, buvo smarkiai apgadinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių