Tirdama sabotažą prieš „Nord Stream“ Vokietija ieško vieno ukrainiečio

  • Teksto dydis:

Vokietijos prokurorai, tiriantys 2022 metų sabotažo aktus prieš „Nord Stream“ dujotiekius, išdavė vieno ukrainiečio arešto orderį, trečiadienį pranešė vokiečių žiniasklaida.

Europos arešto orderio buvo paprašyta birželį. Ieškomo vyro vėliausias žinomas adresas yra Lenkijoje, skelbia transliuotojas ARD ir laikraščiai „Die Zeit“ bei „Sueddeutsche Zeitung“.

Kol kas neaišku, kodėl lenkų pareigūnai negalėjo sulaikyti šio įtariamojo, sakoma pranešimuose. Manoma, kad vyras jau yra pabėgęs.

Vokiečių tyrėjų manymu, šis ukrainietis, Volodymyras Z., yra vienas iš narų, kurie padėjo sprogstamuosius užtaisus prie „Nord Stream“ dujotiekių, teigiama pranešimuose.

Federalinė prokuratūra atsisakė pateikti komentarą naujienų agentūrai AFP.

Vokiečių tyrėjai identifikavo dar du ukrainiečius, vyrą ir moterį, kuriuos taip pat laiko narais, dalyvavusiais minimuose sabotažo aktuose, teigia vokiečių žiniasklaida.

Tačiau šiems dviem asmenims arešto orderiai dar nėra išduoti.

2022 metų rugsėjo pabaigoje dviejuose „Nord Stream“ vamzdynuose prie Danijos Bornholmo salos buvo aptikti keturi dideli dujų nuotėkiai, o prieš tai seisminiai institutai užfiksavo du povandeninius sprogimus.

Dujotiekiai buvo atsidūrę geopolitinės įtampos centre, kadangi Rusija nutraukė dujų tiekimą Europai, kaip įtariama, keršydama už Vakarų sankcijas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Nuotėkiai įvyko tarptautiniuose vandenyse, bet du iš jų buvo Danijos išskirtinėje ekonominėje zonoje, o kiti du – Švedijos.

Nors nuotėkių metu vamzdynai neveikė, abiejuose tebebuvo dujų, kurios per vandenį pateko į atmosferą.

Tyrimus dėl sprogimų pradėjo Vokietija, Danija ir Švedija, bet dvi pastarosios valstybės savo tyrimus šiais metais nutraukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką dar pridarė ukrainiečiai?

Ką dar pridarė ukrainiečiai? portretas
2022 m jie patys mėgino susprogdinti Zaporiūės atominę jėgainę. Ji didžiausia Europoje. Ir jei rusai nebūtų numušę ukrainiečių Zaporižėje, iš visos Europos bebūtų likusi radiacijos suėsta dykuma, iš mūsų gšvų nebūtų likę nė vieno. Tai ir atvejis su dujotiekiui prie Bornholma apie tą patį. Teroristai yra ukrainiečiai. Tai didelė afera su tikslu išmušt pinigus iš viso Pasaulio kol klounas Zelenskis vaidins savo vaidmenį ir rodys fiktyvios kadrus kokie yra didvyriai tie recidyvistai ir iškrypęs ukrainiečiai, iš viso nieko nedirbantys nuo 2014 m, vien ieškantys kokį dar šou su tankais ir rėkiančiom prostitutėmis parodyt, kad dar jiem duotų pinigų ir už dyką gyvent toliau.

Flurona [TRUMP 2024]

Flurona [TRUMP 2024] portretas
Tai, kad Amerika arba Ukraina arba jos abi susprogdino nors streamą kažkada buvo sąmokslo teorija. Dabar faktų, kurie anksčiau buvo sąmokslo teorijos, sąrašas dar pailgėjo.

Pasakos teletabiams

Pasakos teletabiams portretas
Tokio lygio teroro aktą galėjo įvykdyti tik labai gerą techniką turinti valstybė ,nes reikia zinoti kur tas dujotiekis yra ir kaip jį susprogdinti 90 metrų gylyje .dujų vamzdzio storis siekia 2 cm ,o dae jis jis įvilktas į betoną ,tad be spec technikos ,padeti sprogmenis 90 m gylyje ir karr tu ssprogdinti reikia daug zinių,o visi sie kliedesiai apie ukrainiecių jachtą ,kur atlaukė ir susprogdino ,tai tik pasaka teletabiams
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių