Turkija sako sulaikiusi per 100 įtariamų IS narių

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Turkija sulaikė daugiau kaip 100 įtariamų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) narių, penktadienį pranešė valdžios institucijos.

Šalis nukentėjo nuo kelių didelių išpuolių, už kuriuos atsakomybę prisiėmė IS, įskaitant 2017 metų šaudynes naktiniame klube, per kurias žuvo dešimtys žmonių.

Nauji reidai vyko visoje šalyje, įskaitant sostinę Ankarą ir didžiausią Turkijos miestą Stambulą, socialiniame tinkle „X“ paskelbė vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya.

Šią savaitę sulaikyta 119 žmonių. Tokių masinių sulaikymų būta ir anksčiau, o rugpjūčio pradžioje paskelbta apie 99 sulaikytus įtariamus IS narius.

Po staigaus iškilimo Irake ir Sirijoje 2014 metais, kai užkariavo didžiulius teritorijos plotus, IS įkurtas „kalifatas“ 2019 metais žlugo po puolimų bangos.

Nuo to laiko kai kurie įtariami IS nariai apsigyveno Turkijoje.

Turkijos institucijos pranešė, kad nuo 2023 metų birželį buvo sulaikyta daugiau kaip 3,6 tūkst. žmonių, įtariamų ryšiais su džihadistų grupuote.

Pasak vietos valdžios, du iš užpuolikų, kurie šį kovą Pamaskvės koncertų salėje nužudė 145 žmones, prieš išvykdami į Rusiją kelias savaites praleido Turkijoje. Už šį išpuolį atsakomybę prisiėmė IS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių