Turkijoje išvaduoti propalestinietiško užpuoliko laikyti įkaitai

  • Teksto dydis:

Turkijos policija ketvirtadienį išvadavo septynis darbininkus, kuriuos JAV kompanijos „Procter & Gamble“ gamykloje netoli Stambulo įkaitais laikė propalestinietiškas užpuolikas, taip protestavęs prieš karą Gazos Ruože.

Vietos pareigūnai pranešė, kad policija reidą surengė praėjus beveik devynioms valandoms po įkaitų paėmimo, kai užpuolikas nuėjo į tualetą.

Užpuolikas buvo sulaikytas, sakė vietos gubernatorius Seddaras Yavuzas (Sedaras Javuzas).

„Vyro tikslas buvo sustabdyti Izraelio žudynes Gazos [Ruože] ir atverti Rafos vartus į Egiptą“, kad būtų galima vežti humanitarinę pagalbą šioje palestiniečių teritorijoje įstrigusiems civiliams, sakė gubernatorius.

„Kai jis išėjo į tualetą, mūsų saugumo pajėgos įvykdė operaciją nepakenkdamos įkaitams“, – nurodė jis.

Internete vieno įkaito išplatintose nuotraukose ir įrašuose, kuriuos patikrino naujienų agentūra AFP, matyti įtariamas užpuolikas palestinietiško šaliko dengiamu veidu, laikantis ginklą ir užsisegęs, kaip atrodo, mirtininko liemenę.

Vyras stovėjo šalia palestiniečių vėliavos piešinio ir raudona spalva ant sienos užrašytų žodžių „durys bus atidarytos Gazai“.

S. Yavuzas sakė, kad užpuolikas turėjo du ginklus ir tikriausiai buvo prisirišęs prie krūtinės sprogmenų.

Įkaitų artimieji, susirinkę prie policijos aptvertos gamyklos, ėmė ploti, kai jiems pareigūnai pranešė apie jų artimųjų išvadavimą.

„Po ilgų įtemptų laukimo valandų labai džiaugiamės. Ačiū Dievui, visi sveiki ir gyvi“, – AFP sakė Fatma Dursun, kurios sūnėnas buvo paimtas įkaitu.

Anksčiau įkaitų artimieji kėlė klausimus, kodėl užpuolikas taikėsi į darbininkus Turkijoje, tvirtai remiančioje palestiniečių reikalą.


Šiame straipsnyje: TurkijaužpuolikasĮkaitai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių